Povežite se sa nama

Vijesti

Spajić: Evropa sad potrebna građanima sada

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Crna Gora više nema vremena za gubljenje, jer smo izgubili decenije i siti smo obećanja na dugom štapu”

Program Evropa sad potreban je građanima sada, jer se njihov standard mora hitno poboljšati, rekao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je kazao da su saglasni sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) da je program reformi hrabar potez, ali i neophodan, zato što mogu i moraju zaustaviti odliv mladih i omogućiti građanima da benefite osjete što prije.

“Crna Gora više nema vremena za gubljenje, jer smo izgubili decenije i siti smo obećanja na dugom štapu”, napisao je Spajić na Tviteru.

On je kazao da je preporuka MMF-a da se program sprovodi fazno, ali da radi kompletne slike treba podsjetiti na njihove prošlogodišnje preporuke.

Kako je naveo, na početku mandata ove Vlade, MMF je prognozirao tri puta manji rast ekonomije nego što će izvjesno biti u ovoj godini.

“Takođe, smatrali su da nema investitora zainteresovanih za crnogorske obveznice (za čije emitovanje sad kažu da je bila dobra odluka), i da bi trebalo ići u fiskalnu konsolidaciju smanjenjem plata i penzija (koje mi nismo smanjili)”, naveo je Spajić.

Spajić je dodao da cijene mišljenje MMF-a, ali da su im isključivi prioriteti mišljenje i potrebe crnogorskih građana, uz fiskalno neutralni efekat i finansijsku stabilnost.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije