Connect with us

Vijesti

SRELI SE U PETROVCU: Tajni sastanak Injac i Lakovića, pa imenovanje?

Published

on

Laković je, prema ranijim medijskim navodima, povezivan sa srpskom bezbjednosnom službom BIA, da je radio za njih, zatim da je navodno sarađivao sa barskim kriminalnim klanovima, kao i to da je 2008. godine maltene pobjegao u Srbiju, gdje je potom uzeo srpsko državljanstvo

Premijer Zdravko Krivokapić imenovao je za svog savjetnika za bezbjednost dr Voja Lakovića, srpskog državljanina, jednog od kandidata za direktora Uprave policije Crne Gore. Prije nego što je imenovan, Laković se, prema izvorima Dnevnih novina, navodno sastao sa ministarkom odbrane Oliverom lnjac, a mjesto tajnog sastanka bio je Petrovac.

Da li je na tom sastanku dogovoreno angažovanje Lakovića u Vladi, pod kojim uslovima, sa kojim krajnjim ciljem, može da se nagađa, ali nekoliko detalja upućuju na to da će novoimenovani savjetnik biti podrška premijeru ukoliko nastavi sa pokušajima da se oslobodi ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Laković je inače bio vrlo kritičan prema resorima na čijem čelu su Sekulović i Brđanin. To je javno saopštio tokom nedavnog gostovanja na Srpskoj TV u emisiji “Neskriveno”, a potom i za In4S, gdje je tvrdio da su događaji 4. i 5. septembra na Cetinju “neuspjeli pokušaj državnog udara”, poručujući svima, osim premijeru Krivokapiću, da “ćute kao što su ćutali do tri sata iza ponoći kada je komandni lanac bio prekinut i nije postojao”.

A onda je rukovodstvu bezbjednosnog sektora, kako jer navedeno, postavio “par profesionalnih pitanja”. Jedno od njih je bilo “kako su komite došle u posjed hemijskih pušaka, sredstava za veze, pored ostalog arsenala naoružanja”.

A potom je imao poruku za MUP, Upravu policije i bezbjednosni sektor:

„Gospodo iz bezbjednosnog sektora, država vam je dala benificije u više nivoa, od staža do drugih privilegija, vaše je da samo sprovodite Zakon i da poštujete naredbe starješina sem u situaciji kada one predstavljaju krivično dijelo. Vi ne možete biti „malo kolebljivi”, jer tada činite teže povrede radne obaveze, a u ovom slučaju, po mom mišljenju, i krivično djelo“, poručujući da se “ SFRJ nije mogla srušiti izvana, jer je bila velika i jaka sila, nego je srušena iznutra, od strane pojedinaca na visokim funkcijama”.

“Mislim da je ista stvar planirana na Cetinju, nije uspjela, ali ako se ne urade radikalne promjene u bezbjedonosnom sektoru sigurno će uspjeti”, zaključio je tom prilikom Laković.

Laković je, prema ranijim medijskim navodima, povezivan sa srpskom bezbjednosnom službom BIA, da je radio za njih, zatim da je navodno sarađivao sa barskim kriminalnim klanovima, kao i to da je 2008. godine maltene pobjegao u Srbiju, gdje je potom uzeo srpsko državljanstvo.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije