Povežite se sa nama

Vijesti

Stanić premijeru i ministrima: Došli ste žutim taksijem na posao, a sada trošite milione eura od poreza građana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

”A moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na Majbahe, Mercedese i Audije, vladin mali avion, na poslovne kartice i ugovore o djelu. Samo što ne shvataju da tu bahatost i rasipništvo građani dobro vide i da će svi tajni ugovori vrlo brzo ugledati svjetlost dana”

Slučaj izvjesnog Gorana Radosavljevića koji Vladu Zdravka Krivokapića savjetuje za 3.000, a možda i 6.000 eura mjesečno, još jedan je u nizu primjera brutalne zloupotrebe novca građana u ko zna kakve svrhe, kazao je šef Medijskog pula i član Predsjedništva SDP, Mirko Stanić. 

Kako je naveo, navodni “eksperti” troše desetine hiljada novca od poreza i akciza da plaćaju “eksperte” koji se u susjednoj Srbiji bave politikom. Što je pozadina ovog angažmana, i koji su sve poslovi predviđeni u naftnom sektoru će se tek istražiti, “a ovim putem pozivamo i nadležne državne organe da ispitaju moguće zloupotrebe”.

“Vlada Zdravka Krivokapića i njegovih koloritnih ministara troše miliona eura, uzete od građana preko previsokih akciza, stopu PDV i razne namete, kako bi omogućavali sebi bliskim ljudima privilegije o kojima obični građanin ne može ni da sanja. Tako Radosavljević iz Svilajnca za mjesec dana zaradi godišnju platu profesora u školi ili medicinske sestre u kovid odjeljenju da savjetuje “eksperta” Spajića kako da ukine budžetska sredstva raznim insitucijama”, istakao je Stanić.

Prema riječima Stanića, direktor “ToMontenegro” Predrag Todorović zaradi 4.400 eura svaki mjesec, dok za stan dobije još 1000 eura, a ukoliko dobije otkaz primiće 100.000 eura. A firma u milionskom minusu poslije par mjeseci rada.

“I poslije Verice, Zdravko i Milojko. A moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na Majbahe, Mercedese i Audije, vladin mali avion, na poslovne kartice i ugovore o djelu. Samo što ne shvataju da tu bahatost i rasipništvo građani dobro vide i da će svi tajni ugovori vrlo brzo ugledati svjetlost dana, a onda će shvatiti da je novac umjesto u Radosavljevića i Todorovića trebalo ulagati u poboljšanje uslova u jednoj ustanovi pod Veljim Brdom”, zaključio je Stanić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije