Povežite se sa nama

Vijesti

Stijepović: Sredstva za instituciju Predsjednika države drastično smanjena

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Stijepović je naglasio da je, na osnovu onoga što je čuo juče u parlamentu, jasno da su druge potrošačke jedinice imale intenzivne konsultacije s Ministarstvom finansija, što upućuje na zaključak da su određeni korisnici budžeta bili privilegovani

Predlogom budžeta za narednu godinu, potrošačkoj jedinici koja se odnosi na instituciju Predsjednika Crne Gore opredijeljeno je oko 863.000 eura, što je za oko 30 odsto manje od budžeta za 2020 godinu, saopštio je juče u Skupštini generalni sekretaru Službi Predsjednika Crne Gore Slavoljub Stijepović.

Stijepović je od Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i predsjednika parlamenta tražio da se amandmanski djeluje i neke stvari isprave prije nego što predlog budžeta dođe do radnih tijela Skupštine i plenuma.

„Samo želimo da budemo svi na isti način tretirani. Mislim da su sva ministarstva kao i skoro sve druge potrošačke jedinice dobile više u budžetu za narednu godinu od ove potrošačke jedinice čije su nadležnosti utvrđene u Ustavu Crne Gore. Radi se o potrošačkoj jedinici i jedinoj državnoj funkciji čiji se čelnik bira neposredno i prvoj instituciji pre seanse državnog protokola”, kazao je Stijepović.

On je naglasio da je, na osnovu onoga što je čuo juče u parlamentu, jasno da su druge potrošačke jedinice imale intenzivne konsultacije s Ministarstvom finansija, što upućuje na zaključak da su određeni korisnici budžeta bili privilegovani.

Podsjetio je da su imali dodatne troškove, imajući prije svega u vidu da je državni avion koji koriste tri predsjednika za službene potrebe u kvaru od 27. septembra.

“Sad imamo dugove kao neplanirani budžetski trošak i to se moralo nadomjestiti. Mi smo u više navrata pisali Ministarstvu finansija, međutim, nijesmo dobili pozitivan odgovor… Savjetovano nam je da prilikom izrade budžeta za iduću godinu predvidimo i predložimo ta sredstva koja će kao dug ući u budžet. Kao što vidimo, ne da taj dug nije ušao, nego nijesmo dobili ni sredstva koja smo tražili i koja su nepohodna za funkcionisanje institucije Predsjednika, tako da Ministarstvo finansija nije ispoštovalo naš predlog niti svoju sugestiju. Ne znam da li je to namjerno ili slučajno ali za naše obraćanje nije bilo razumijevanja, uprkos činjenici što je odredbama člana 3 i 5 Zakona o predsjedniku CG predviđeno da se sredstva za obavljanjete funkcije obazbjeđuju u budžetu Crne Gore”, kazao je Stijepović.

On je istakao da poziv predstavnicima korisnika budžeta da govore u parlamentu, u toj potrošačkoj jedinici doživljavaju ne kao formu, već kao put da se očigledni propusti u budžetu isprave prije nego što predlog budžeta dođe da odbora i plenuma.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
08.12.2021. 10:06

Jedna od najvecih gresaka DPS-a je, sto svoje kadrove koji su se pokazali ne samo nesposobni nego i vrlo stetni po drzavu, postavljaju i dalje na odgovorne javne funkcije. Zbog nevjerovatno bijedne uloge u aferi koverta, ali jos vise zbog krajnje loseg rada rada na funkciji Gradonacelnika Podgorice i na duznostima ministra prosvjete, Stijepovic bi da je moralno odgovorna osoba sam sebe iskljucio iz svih funkcija u drzavi i DPS-u, a DPS ne bi smio ni slucjno da ga udomljuje i cascava mjestima kao sto je savjetnik Predsjednika drzave Crne Gore Postavljanjem Stijepovica za savjetnika, institucija Predsjednika CG, gubi na autoritetu, a podgrijava sumnje u namjeru te politicke partije da napravi otklon od losih poteza u svom djelovanju. Prihvatanjem polozaja savjetnika Predsjednika Drzave Crne Gore Stijepovic je pokazao da nije sposoban da u samostalnom poslu obezbjedjuje sopstvenu egzistenciju, pa se udomljuje u drzavnom aparatu. Ne muci ga savjest zbog stravicne stete koju je pravio gradjanima CG i Podgoice, ali i politickoj partiji koja ga je delegirala na najodgovornije funkcije.

Sponzor

Najčitanije