Povežite se sa nama

Vijesti

TERETI SE DA JE OPLJAČKALA ACA: Ani Pešukić zabranjeno napuštanje Podgorice do daljnjeg

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Viši sud produžio je mjere nadzora prema Ani Pešukić protiv koje se vodi krivični postupak zbog dvije teške krađe nakita i umjetnina, ukupne vrijednosti oko 340.000 eura, iz porodične kuće Aca Đukanovića, potvrdio je za Pobjedu advokat Ranko Radonjić.

Advokat Radonjić je kazao da je uložio žalbu na ovu odluku Višeg suda u Podgorici.

Prema navodima rješenja, Pešukić je naloženo da se ne smije udaljavati van granica boravišta – Podgorice, kao i da se mora javljati svakih sedam dana specijalnom policijskom odjeljenju Uprave policije.

Izrečene mjere nadzora će trajati dok za to bude postojala potreba, a najduže do pravosnažnosti okončanja postupka.

Viši sud je prilikom donošenja odluke ocijenio da i dalje postoje razlozi zbog kojih su odeđene mjere nadzora zabrane napuštanja boravišta i obaveza javljanja policiji, s obzirom na težinu krivičnog djela za koje se terete, kao i zaprijećenu kaznu, što upućuje na postojanje opasnosti od skrivanja i bjekstva optužene Pešukić.

U odluci se navodi da, ukoliko optužena Pešukić prekrši neku od izrečenih mjera nadzora, protiv nje može biti određen pritvor.

Pešukić je 20. septembra pred sudom odustala od sporazuma kojim je priznala da je počinila krivična djela za koja se terete, u zamjenu za pola godine zatvorske kazne.

Za Pešukić nije bio sporan dio nagodbe kojim se obavezala da za počinjene krađe provede pola godine u zatvoru, ali jeste dio koji se odnosio na isplatu novca u iznosu ukradenog nakita iz porodične kuće Đukanović.

Optužena Pešukić je pred sutkinjom Suzanom Mugošom kazala da je od sklapanja sporazuma o priznanju krivice sa specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović prošlo pola godine i da je za to vrijeme, razmišljajući o slučaju, zaključila da je za nju sporna visina imovinsko-pravnog zahtjeva koji je sporazumom opredijeljen na

iznos od gotovo 300.000 eura, shodno nalazu i mišljenju vještaka ekonomske finansijske struke.

Iz tog razloga Pešukić je odlučila da odustane od nagodbe, kako bi imala mogućnost u krivičnom ili parničnom postupku da osporava visinu štete koju je utvrdio vještak, a koja prema stavu odbrane nema utemeljenje u dokazima koji egzistiraju u spisima predmeta.

Kako je njen branilac, advokat Radonjić, tada pojasnio, u parničnom postupku porodica Đukanović će morati da ponudi dokaze o vremenu i iznosima za koje su ukradene umjetnine i nakit bili kupljeni.

 

Sutkinja Suzana Mugoša je nakon izjašnjenja Pešukić donijela Rješenje kojim se odbacuje sporazum o priznanju krivice ove optužene i predmet vraća predsjedniku suda koji će biti dodijeljen drugom sudiji u rad.

Za razliku od Pešukić, izvršni direktor firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filip Ralević, koji se našao na istoj optužnici za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju, nije pregovarao sa tužilaštvom. Prvobitnom optužnicom, koju je potpisala specijalna tužiteljka Stojanka Radović, Pešukić i Ralević su bili optuženi za stvaranja kriminalne organizacije, ali ih je Viši sud prilikom kontrole validnosti dokaza oslobodio ovog krivičnog djela.

Pešukić je u istrazi priznala da je ukrala vrijedan nakit i umjetnine iz porodične kuće Đukanovića kako bi vratila kockarske dugove, ističući da nije djelovala kao član kriminalne organizacije već kao pojedinac. Ona je ukradeni nakit prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi, isplatio 51.000 eura.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije