Povežite se sa nama

Vijesti

TIVAT: Požar u marini “Navar”, vatrogasci spriječili curenje nafte

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nešto poslije 17 sati u marini Navar u Bonićima kod Tivta izbio je požar na dvije jahte, dok je treča oštećena. Odmah su došli pripadnici Službe zaštite Tivat kao i dobrovoljna vatrogasna društva Tivat, Boka i Krtoli. U pomoć kolegama iz Tivta stigli su i pripadnici kotorske Službe zaštite, a kako prenosi Radio Tivat, vatra s mora na jahtama gašena je i sa specijalnog vatrogasnog broda “Jovana” Porto Montenegra

Uzrok požara se ispituje, a po nezvaničnim informacijama, uzrok su instalacije. Vatra je pričinila veliku štetu na jahtama.

“Požar smo lokalizovali oko 18.30 na dvije jahte i nastojimo da spriječimo curenje nafte i ekslploziju”, rekao je ranije komandir tivatskih vatrogasaca Milorad Giljača za Radio Tivat.

Posle 20 časova, požar je ugašen i veća šteta je spriječena.

Giljača je istakao da su dolaskom na teren shvatili da je u pitanju požar velikih razmjera i zato su odmah alarmirali cijelu jedinicu i sva dobrovoljna društva iz Tivta, kao i Službu zaštite iz Kotora.

Na licu mjesta bio je i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović. On je zahvalio vatrogascima na uspješno obavljenoj intervenciji i istakao da su brzom akcijom uspjeli da spriječe višemilionsku štetu.

Komnenović je naglasio da je u pitanju bila veoma rizična intervencija, kojoj su upješno odgovorili varogasci.

“Ubuduće će se morati povesti računa i o planu zaštite i ovakvim objektima u Tivtu kao i opremi koja se mora obezbjediti da bi vatrogasci, u slučaju potrebe, mogli adekvatno odgovoriti ovakvim izazovima”, konstatovao je Komnenović.

Tokom noći vatrogasci će ostati da dežuraju u marini.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije