Connect with us

Vijesti

TOMAŠ BOŠKOVIĆ: “Poslije dvomjesečne golgote moja djeca su sada kući”

Published

on

Tomašu Boškoviću su nakon skoro dva mjeseca vraćena djeca.

“Danas, 06.08. nakon skoro dva mjeseca, moja djeca su se vratila svojoj kući nakon cijele golgote koju smo svi prošli zahvaljujući radnici Centra za socijalni rad Podgorica Marici Stijepović i njenom nezakonitom činjenju koje je dovelo do toga da moja djeca nasilno budu odvedena tog dana kojeg ne želim više da se sjećam.

Najvažnije mi je da moja djeca budu na sigurnom, bezbjednom i za njih podržavajućem mjestu jer su dovoljno odrasli da razumiju trenutne životne tokove i da imaju normalno djetinjstvo. Razumijem obavezu i zakonske regulative koje Centar za socijalni rad sprovodi ali je od strane socijalne inspekcije utvrđeno mnogo propusta i kršenja Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u postupanju prema mojoj porodici ali, Bogu hvala, sada je to sve iza nas i ja želim da nastavim svoj život sa svojom djecom bez ikakvih opstrukcija ili nezakonitog miješanja određenih NVO koje su u prethodnom periodu sugerisale mojoj bivšoj ženi kako da nečasno pokuša meni oduzeti djecu.

Zahvalio bih se grupi građana i NVO koji su svo ovo vrijeme pružale podršku mojoj djeci i meni kada smo uspjeli da pravda bude zadovoljena a osmijeh moje djece opet ozari naš porodični dom”, kaže Tomaš Bošković.

,,Sada možemo slobodno reći da je istina i pravda pobijedila, da je osmjeh Tomaševe djece opet na njihovom licu i da se u njihovom porodičnom domu opet čuje njihova dječija igra nakon više od dva mjeseca razdvojenosti od oca. Cio ovaj proces je bio vrlo težak i mukotrpan, najviše za ovu porodicu, ali iskreno zalaganje za pravdu i dječiju budućnost je ipak dovelo prvo do pomilovanja ovog čovjeka a sada eto i do povratka djece svojoj kući.

Ono što se ne smije ispustiti iz vida i fokusa jeste sljedeće: svako ko je iole bio odgovoran za neki propust u ovom slučaju je sankcionisan u skladu sa Zakonom ali osoba koja je najodgovornija za sve što se dogodilo, osoba koje je tog dana umjesto da bude na svom radnom mjestu bila u hotelu CUE na završnom događaju projekta jedne lokalne NVO, zahvaljujući raznim pravnim smicalicama, peticijama, prijavama za mobing i vršenjem institucionalnog pritiska i dalje izbjegava pravdu – radnica Centra za socijalni rad Podgorica Marica Stijepović i to se ne smije dozvoliti jer ukoliko su direktorica Centra i rukovoditeljka službe za djecu i mlade istrpjele sankciju zbog svoje institucionalne odgovornosti iako, istini za volju, njihova odgovornost u ovom slučaju nije bila velika, pripravna radnica je sankcionisana otkazom a voditeljka slučaja da izbjegne svoju odgovornost bi bilo ravno zločinu, ali vjerujem da se to neće dozvoliti a mi ćemo svakako vrlo pažljivo pratiti taj proces.” – rekao je mr Mitar Radonjić ispred grupe građana koji su ovaj proces pratili.

Podsjećamo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pomilovao samohranog oca dvoje djece Tomaša Boškovića koji je uhapšen prošlog mjeseca i kojom prilikom su mu oduzeti sin i ćerka i predati majci. Resor Milojka Spajića ogradio se bio od ovakvih odluka predsjednika države.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije