Connect with us

Vijesti

TROJICA: Krivokapić bi da se riješi Sekulovića, Radulovića i Bojanića

Published

on

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nezadovoljan je radom ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, saznaje Pobjeda.

Krivokapić je juče na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da pripremaju analizu rada ministara i ministarstava i da je on lično nezadovoljan radom trojice ministara, ali nije želio da otkriva njihova imena.

Izvor Pobjede iz Vlade saopštio je da su različiti razlozi zbog kojih je Krivokapić nezadovoljan radom trojice ministara, od objektivnih do ličnih.

Prvi na tapetu je svakako ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sa kojim je premijer u sukobu još zbog dešavanja na Cetinju.

Sekulović je sa Krivokapićem u lošim odnosima još od 5. septembra kada je premijer tražio njegovu smjenu, nakon što je ministar MUP-a odbio da predloži smjenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina. U noći između 4. i 5. septembra Sekulović je takođe odbio obavezujuće uputstvo premijera, nakon čega je Krivokapić zatražio njegovu ostavku, pa i smjenu. Tačku na sukob stavio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je rekao da će smjena Sekulovića izazvati pad Vlade, a kasnije je svoj stav zacementirao tvrdnjom da su smjene u bezbjednosnom sektoru crvena linija ispod koje neće ići. Krivokapić je, kako je pisala Pobjeda, opstruirao njegovu i Brđaninovu posjetu Briselu.

Premijer nije zadovoljan efektima rada ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Izvor Pobjede tvrdi da se Radulović često suprotstavlja nekim stavovima Krivokapića tokom sjednica Vlade, kada je riječ o platformama za posjete zvaničnika.

– Krivokapić smatra da Radulović nije obezbijedio dovoljnu međunarodnu podršku za njegovu Vladu, ali i da diplomatska mreža nakon niza skandala loše funkcioniše – tvrdi izvor Pobjede iz vrha Vlade navodeći da Krivokapić nije ministra, mimo svih pravila, vodio sa sobom u Beograd.

Posljednji na tapetu je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić koji je u konstantnom sukobu sa ,,pretorijanskom gardom“ Krivokapića, uticajnim ministrima finansija i ekonomskog razvoja Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem.

Bojanić se zamjerio Spajiću i Milatoviću zbog protivljenja projektu ,,Crna Gora radi“, ali i zbog različitih pogleda na neke kadrovske poteze koje su Spajić i Milatović povukli.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije