Povežite se sa nama

Vijesti

Udruženje apoteka: Zbog FZO nismo u mogućnosti da izmirimo obaveze prema dobavljačima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zbog odnosa Fonda za zdravstvo ostali smo bez finansijskih mogućnosti da izmirimo naše obaveze prema dobavljačima. Time smo dovedeni u gotovo bezizlaznu situaciju. Dobavljači će prestati da isporučuju ljekove (i oni potražuju značajna sredstva od Fonda ), a samim tim bićemo prinuđeni da obustavimo izdavanje ljekova na recept do izmirenja duga, saopšteno je iz Udruženja privatnih apoteka.

Navode da su iz medija saznali da je dug FZO 23. novembra iznosio 7,6 miliona eura, te da je budući da oktobarska faktura dospijeva na naplatu prvog januara taj dug realno preko 10 miliona eura.

Ističu da su bezuspješno pokušavali da stupe u kontakt i da ih je takav ignorantnski odnost FZO duboko povrijedio, gledajući iz profesionalnog, ali i ljudskog aspekta.

– Pokušavajući na razne načine da dođemo do informacija, saznali smo jedino da Fond nema novca i da se ne zna kada će imati. S druge strane, iz izvora u Ministarstvu finansija dobili smo oprečnu informaciju. Rečeno nam je da je samo prošle nedjelje uplaćeno 12,5 miliona eura na račun Fonda.

Direktor Fonda uvjerava javnost da snabdijevanje ljekovima nije ugroženo zbog dugova koji su nastali u prethodnom periodu. Činjenice, međutim, govore suprotno. Kristalno je jasno da je cijeli lanac od vitalnog interesa pred kolapsom.

Kao odgovorni ljudi, a u nedostatku bilo kakve komunikacije sa Fondom, osjetili smo potrebu da upozorimo javnost na to, kao i da sa građanima podijelimo svoje probleme, koji bi uskoro mogli postati i njihovi – poručuju iz Udruženja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije