Povežite se sa nama

Vijesti

Uprava FCJK neće odustati od protesta: Novca na računu nema

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uprava Fakulteta za crnogorski jezik i književnost reagovala je na saopštenje Ministarstva prosjvete, nauke, kulture i sporta, iz kog tvrde da je novac ovoj visokoobrazovnoj instituciji uplaćen, tvrdeći da to nije tačno.

– Taman kad čovjek pomisli da ministri Zdravka Krivokapića ne mogu smisliti bjedastoću grđu od prethodne, javi se Vesna Bratić da obori rekorde. Tako je obavijestila javnost da FCJK nije dobijao sredstva jer je zahtjev slao na pogrešnu adresu. Sad vele da su ih uplatili, ali ih na našem računu nema. Helikopterom ih sigurno nijesu poslali – istaknuto je u saopštenju FCJK.

Da ih, kako su rekli, ne bi “uhvatili u laži kako je to ista adresa na koju” su “i ranije mjesecima slali dopise i na osnovu njih dobijali zakonom pripadajuća sredstva, MPNKS je tu adresu poslalo na bolovanje”.

– A kad je FCJK najavio protest ispred ugašenoga doma za crnogorsku kulturu, adresa MPNKS je naprasno ozdravila i obećala zalutalu finansijsku ratu. Možda misle da će nas time dovesti u dilemu da li organizovati protest ili odustati od njega?! Ako se sjutra i Milojko (Spajić) oglasi i saopšti javnosti da zaštitarska služba FCJK i bivšega Austrijskog poslanstva nije ukinuta no poslata na bolovanje i da će sjutra ozdraviti i vratiti se na posao, onda bi ova groteska bila potpuna. Ako uz to gđa ministarka odluči poslati na bolovanje spin majstora Gorana Danilovića, onda zaista nema sumnje u njenu dobru namjeru. Što se Danilovića tiče, to joj je lako – neka mu doktor premijera Krivokapića propiše poštedu na radu zbog duševnih patnji koje je pretrpio primajući odgovore na spinovanje o nezakonitoj akreditaciji FCJK – navode u reagovanju.

Je li, kako su naveli, “bespredmetno upitati kako to sva Crna Gora i region znaju da FCJK nije dobio mjesečnu finansijsku ratu za septembar, oktobar i novembar, a to ne zna resorno ministarstvo prosvjete”.

– Budžet je podijeljen na 12 mjesečnih rata. Zadnja je isplaćena za avgust. Možda gđa ministarka ne zna da je ovo kraj novembra.
Dileme nema – vidimo se ispred bivšega Ministarstva kulture na Cetinju, u srijedu, u podne. Jedina je dilema hoće li se Danilović pojaviti u kožnom mantilu da odmijeni Dragana Koprivicu – zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije