Connect with us

Vijesti

UPRAVA I AGENCIJA: Dijaspora da lakše investira u Crnu Goru

Published

on

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ima jaku želju da ojača privrednu saradnju sa našom dijasporom koja želi da investira u Crnu Goru, kazao je direktor Seid Hadžić. On je najavio da će uskoro biti obznanjena prva investicija planirana na sjeveru Crne Gore a koja je rezultat nedavno održanog Biznis foruma

Juče su Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima posjetili predstavnici Agencije za investicije Crne Gore direktor Mladen Grgić i pomoćnik direktora za promociju stranih investicija i međunarodnu saradnju Andrej Lakić.

Kako je saopšteno iz Uprave, v.d. direktora Seid Hadžić je izrazio zadovoljstvo na interesovanju ove institucije za formiranje buduće saradnje sa Upravom, kao i na njihovim pozitivnim utiscima sa nedavno održanog Biznis foruma.

Dodaju da je jedna od ključnih tema bila i zajednička želja da se produbi saradnja među institucijama, kako bi mogućim investitorima omogućili lakši pristup investiranju u Crnu Goru, kao i delegiranje pojedinih prijedloga za investiranje koji su od obostranog interesa, kako za državu, tako i za investitora.

Hadžić je, kako se navodi u saopštenju, upoznao sagovornike sa radom Uprave i naveo da pored očuvanja državnog identiteta, kulture, tradicije i njegovanju veza između dijaspore i matice, Uprava ima jaku želju da ojača privrednu saradnju sa našom dijasporom koja želi da investira u Crnu Goru.

“On je predstavio mogućnosti potencijalnih investitora u dijaspori koji su kontaktirali Upravu nakon Biznis foruma, kao i da je plod toga vjerovatno i prva investicija koja je za sada planirana na sjeveru Crne Gore, a uskoro će biti i obznanjena. On je naveo da Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima očekuje od Agencije za investicije, da u skladu sa mogućnostima, pomogne investitorima iz dijaspore oko procedure za implementaciju planirane investicije”, navodi se u saopštenju.

Direktor Agencije Mladen Grgić je akcentovao i to da je od izuzetnog značaja rad na što većem angažmanu privatno javnog partnerstva kako bi se na taj način eventualnim investitorima umanjio poslovni rizik, a ujedno i pospiješila privreda.

“Prisutni su se usaglasili da Crna Gora ima mnogo neiskorištenog potencijala, te da sjever ove zemlje, bogat širokim spektrom resursa što predstavlja jedan od ključnih elemenata za razvoj privrede i ekonomskog blagostanja u državi. Dogovoreni su dalji koraci saradnje na projektima koji su fokusirani na investitore iz naše dijaspore, sa ciljem razvijanja privrednog potencijala na lokalnim nivoima, a u saradnji sa lokalnom samoupravom”, navodi se u saopštenju.

Ističu da se prve aktivnosti međusobne saradnje ubrzo očekuju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije