Povežite se sa nama

Vijesti

URA NEĆE GLASATI: Jelušić tvrdi da za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jelušić je poručila i da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi podržali Platformu opozicije za građanski i evropski konsenzus čiji je cilj rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov za dalji evropski put države

Dva najjača politička subjekta – Demokratska partija socijalista i Demokratski front zalažu se za iste stvari, tako da će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi – ocijenila je za Pobjedu poslanica Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić.

Istakla je da su DPS i DF po pitanju podrške izvršnoj vlasti vrlo unisoni.

– Isto misle, isto govore. Zalažu se za istu stvar – za smjenu ove Vlade, a po onome što je u parlamentu govoreno i na koji način je postavljeno čini mi se da o tom pitanju već postoji značajno saglasje – istakla je Jelušić.

Smatra i da bi poslanici Demokratskog fronta trebalo da podrže ovu inicijativu opozicije „ukoliko stoje na pozicijama koje su zacrtali“. Jelušić je navela da kako oko pitanja smjene Vlade postoji saglasnost dvije stranke sa najvećim brojem poslanika – DPS-a i DF-a, manje političke partije ne mogu uticati na ishod odluke.

– Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija nema nešto posebnog razloga da glasa ili ne glasa, jer ne bi mogla ništa tu da promijeni – kazala je Jelušić.

Komentarišući posljednju ponudu DF-a koja bi trebalo da riješi političku krizu, na koju bi Ura i Demokrate trebalo da daju odgovor do 10. decembra, Jelušić je kazala da ne vidi ništa posebno novo u toj inicijativi.

– Mi smo jasni u tom smislu da su nam ozdravljenje i neka vrsta normalizacije sudske grane prioritet svih prioriteta – naglasila je ona.

Jelušić je poručila i da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi podržali Platformu opozicije za građanski i evropski konsenzus čiji je cilj rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov za dalji evropski put države.

– Svaka akcija koja na neki način može da vodi nekoj inkluzivnosti, pravovremenim, dobronamjernim inicijativama – zašto da ne. I, naravno, ako je lišena bilo kakvih pokušaja da se na nekakav ideološki ili bilo drugi način spinuje ili dovodi u pitanje opredjeljenje Crne Gore za evropske integracije, članstvo u savezima koja smo već preuzeli, pokušaj je da jednu demokratsku inkluzivno-sekularnu državu stavimo na noge i da je učinimo servisom svih građana – zaključila je Jelušić.

 Medojević: DF neće glasati sa DPS-om za nepovjerenje Vladi

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, međutim, poručio je juče da ova koalicija neće glasati sa DPS-om za nepovjerenje Vladi.

Kazao je da neće podržati nijednu inicijativu iza koje stoji DPS, pa ni ovu koju je inicirala opozicija.

– Sigurno nećemo podržati ni jednu inicijativu iza koje stoji Demokratska partija socijalista, ali to ne znači da nijesmo spremni da sa svim parlamentarnim strankama u budućnosti razgovaramo o raspisivanju izbora ukoliko do 10. decembra URA ne prihvati našu platformu o novoj Vladi – rekao je Medojević.

Martinović: Ako neko izda izbornu volju građana, znači da uzeo jedan ili 21 milion eura

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da ako bilo ko od 41 poslanika parlamentarne većine podrži inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi, taj se prodao i „uradio korupciju u liku i djelu Darka Pajovića i Pozitivne Crne Gore“.

On je proceduralno reagovao nakon što je poslanik DPS-a Dragutin Papović u svom izlaganju Demokratski front i Demokrate označio kao klerofašističku strukturu.

Martinović je kazao da oni koji su širili pećinski nacionalizam nemaju prava da u visokom domu služe uvredljivim izrazima. Ocijenio je da je onaj koji odluči da izda izbornu volju građana uzeo novac, a pomenuo je i cifru od 21 miliona, koja je odmah po završetku izbora nuđena aktuelnom vicepremijeru Dritanu Abazoviću.

– Ko god odluči da izda izbornu volju građana, znači da je neko uzeo novac. Da li je uzeo milion ili 21 milion, nas to nije briga. Razumijem zbog čega su neki osokoljeni da danas vrijeđaju neke političke partije i poslanike. To ne smijemo dozvoliti – kazao je Martinović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
BMX
BMX
01.12.2021. 12:52

Ako do sada, od formiranja ove Vlade u manastiru Crkve Srbije i pod patronatom i vodjstvom srpskih popova nisu ugrozeni nacionalni interesi i evropska buducnost Crne Gore, vec nas vracaju u istocnjacki i balkanski glib mrznje, sukoba, podjela, revansizma, progona i zaostalosti pod ministrima i rukovodiocima iz Bosne i Kosova, rodbinom popova, dok ljudi koji su ovde rodjeni masovno bjeze iz zemlje, onda ne znam u kojem to vi svijetu zivite URA – si ?! Dobicete uskoro odgovor na izborima u Cetinju …

Sponzor

Najčitanije