Povežite se sa nama

Vijesti

USVOJENA PLATFORMA: Krivokapić ide u posjetu Savjetu Evrope

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić predvodiće delegaciju Crne Gore koja će zvanično posjetiti Savjet Evrope, u Strazburu, 18. i 19. novembra ove godine. Kako je navedeno u ptaformi za posjetu, biće to prilika da se osnaže politički kontakti i unaprijedi saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope

Vlada je juče usvojila Platformu za posjetu predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr. Zdravka Krivokapića Savjetu Evrope 18. i 19. novembra 2021. godine. Kako se naglašava, posjeta predsjednika Vlade Savjetu Evrope biti prilika za susrete na najvišem nivou, kojima će se osnažiti politički kontakti i unaprijediti saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope.

“Susreti će poslužiti da se potvrdi posvećenost Crne Gore da nastavi da bude odgovorna i pouzdana članica Savjeta Evrope, koja će ostati dosljednja u ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u organizaciji, odnosno njenim ciljevima i standardima. Posjeta će takođe biti prilika da se izrazi podrška naporima Savjeta Evrope u promovisanju i unapređenju demokratskih vrijednosti i vladavine prava u cilju efikasnog suočavanja sa tradicionalnim ali i modernim izazovima”, piše u tekstu platforme.

Navodi se da će posjeta biti prilika da se afirmiše da je za Crnu Goru saradnja sa Savjetom Evrope i dostizanje evropskih standarda od krucijalnog značaja.

“Kako u kontekstu unutrašnjih reformi i dalje demokratizacije društva, tako i za dalji napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji”, navedeno je u tekstu platforme.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
13.11.2021. 10:23

…ide na štelovanje u – Savjet Evrope – mislio je da se naviknemo na neku novu CG i
poitaše svi “srpskom polusvijetu “—-medjutim neće to ići kako je naumijo ,niti će on trajati koliko je mislio. / “nije svijet što mišljaste ,nit je vino pošto pridje bješe…/ ,nesposobni premijer…Stići će i priznanje o kontinuitetu CPC —vratice oni
NAŠE SVETINJE…dosta ih je koristila njegova OKUPATORSKA SPC …

Sponzor

Najčitanije