Connect with us

Vijesti

VLADA CRNE GORE: Formirana Radna grupa za eventualni prijem izbjeglica iz Avganistana

Published

on

Šef radne grupe biće v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove i ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova Čedomir Fuštić

Vlada Crne Gore formirala je Radnu grupu koja će razmatrati mogućnosti za odgovor na humanitarnu krizu i eventualnih kapaciteta za prijem ograničenog broja izbjeglica iz Avganistana.

Zadatak Radne grupe biće da razmotri mogućnosti za odgovor na humanitarnu krizu i eventualnih kapaciteta za prijem ograničenog broja izbjeglica iz Avganistana, shodno praksi ostalih članica NATO koje su bile angažovane u Avganistanu.

Radna grupa može, po pozivu, da angažuje predstavnika Crvenog krsta Crne Gore radi razmatranja mogućnosti za pružanje pomoći u slučaju eventualnog prijema izbjeglica iz Avganistana.

Šef radne grupe je v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove i ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova Čedomir Fuštić.

Članovi Radne grupe su direktorica Direkcije za politiku bezbjednosti u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Dijana Tući, direktorica Direkcije za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć u MVP Jelena Milačićprvi sekretar u MVP Velimir Šljivančanin, v.d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miroslav Zeković, načelnica Direkcije za azil u Ministarstvu unutrašnjih poslova Irena Rakočević, načelnik Odsjeka za strance i suzbijanje nezakonitih migracija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dejan Andrić, šefica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 24 Majda Adžović, samostalna savjetnica u Direktoratu za socijalno staranje i dječiju zaštitu u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Budimirka Đukanović i samostalna savjetnica u Direktoratu za socijalno staranje i dječiju zaštitu u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Jovana Radifković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije