Connect with us

Vijesti

Vujović: Dinamizirati aktivnosti u cilju pripreme za korišćenje fondova EU nakon članstva

Published

on

Suštinska dodatna vrijednost pregovaračkog procesa u okviru pregovaračkog poglavlja 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u vidu pristupa fondovima EU nakon članstva treba da bude dodatni podsticaj dinamičnijim aktivnostima na planu ispunjenja obaveza u okviru ovog poglavlja i u širem kontekstu klastera poglavlja 5 „Poljoprivreda, resursi i kohezija“, poručio je zamjenik glavnog pregovarača i šef radne grupe za to poglavlje Bojan Vujović.

Danas je održana konstitutivna sjednica Radne grupe za poglavlje 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata na kojoj su razmijenjena mišljenja u vezi sa ocjenama iz Izvještaja EK za Crnu Goru za 2021. godinu, kao i budućim aktivnostima iz Mape puta za ispunjavanje mjerila u ovom poglavlju.

Tokom sastanka razmotreni su dalji koraci na ispunjenju završnih mjerila, kao i izradi Programa pristupanja Crne Gore EU.

Vujović je istakao da je posvećeni rad u okviru ovog poglavlja preduslov stvaranja adekvatnog zakonodavnog i institucionalnog okvira neophodnog za upravljanje strukturnim fondovima EU nakon članstva, koji omogućavaju značajnu finansijsku korist za Crnu Goru u postpristupnom periodu.

Uspješna priprema programa IPA 2021 i 2022, odnosno izrada nacrta Strateškog odgovora za IPA III programski period od 2021. do 2027. godine, kao i sprovođenje aktivnosti u indirektnom upravljanju u skladu sa definisanim IPA procedurama je dobra priprema administracije za buduće korišćenje mnogo izdašnijih fondova koji će Crnoj Gori biti na raspolaganju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije