Povežite se sa nama

Vijesti

Vujović: Dinamizirati aktivnosti u cilju pripreme za korišćenje fondova EU nakon članstva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Suštinska dodatna vrijednost pregovaračkog procesa u okviru pregovaračkog poglavlja 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u vidu pristupa fondovima EU nakon članstva treba da bude dodatni podsticaj dinamičnijim aktivnostima na planu ispunjenja obaveza u okviru ovog poglavlja i u širem kontekstu klastera poglavlja 5 „Poljoprivreda, resursi i kohezija“, poručio je zamjenik glavnog pregovarača i šef radne grupe za to poglavlje Bojan Vujović.

Danas je održana konstitutivna sjednica Radne grupe za poglavlje 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata na kojoj su razmijenjena mišljenja u vezi sa ocjenama iz Izvještaja EK za Crnu Goru za 2021. godinu, kao i budućim aktivnostima iz Mape puta za ispunjavanje mjerila u ovom poglavlju.

Tokom sastanka razmotreni su dalji koraci na ispunjenju završnih mjerila, kao i izradi Programa pristupanja Crne Gore EU.

Vujović je istakao da je posvećeni rad u okviru ovog poglavlja preduslov stvaranja adekvatnog zakonodavnog i institucionalnog okvira neophodnog za upravljanje strukturnim fondovima EU nakon članstva, koji omogućavaju značajnu finansijsku korist za Crnu Goru u postpristupnom periodu.

Uspješna priprema programa IPA 2021 i 2022, odnosno izrada nacrta Strateškog odgovora za IPA III programski period od 2021. do 2027. godine, kao i sprovođenje aktivnosti u indirektnom upravljanju u skladu sa definisanim IPA procedurama je dobra priprema administracije za buduće korišćenje mnogo izdašnijih fondova koji će Crnoj Gori biti na raspolaganju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije