Povežite se sa nama

Vijesti

Vujović: Otkazom meni, direktor Latković se preporučuje Demokratama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ni nakon dobijenog otkaza u cetinjskoj OŠ “Lovćenski partizanski odred” nema mira za nastavnicu Sanju Vujović! Podsjetimo, 1. decembra uručeno joj je Rješenje o prestanku radnog odnosa, a danas je morala u OB Cetinje kako bi prijavila uvredu koju joj je uputila koleginica Petra Ivanović, nastavnica Muzičke kulture.

U razgovoru za Antenu M nastavnica Vujović otkriva da je nedolično ponašanje svoje koleginice prijavljivala već nekoliko puta direktoru škole Nikoli Latkoviću, žaleći se da je Ivanović neosnovano provocira zbog navodnog političkog angažmana. Direktor je, kaže naša sagovornica, svaki put obeećavao da će problem riješiti, ali nije ništa preduzimao.

Več je takva pasivnost direktora Latkovića bila indikativna, a kada je, nekoliko dana nakon posljednje žalbe, Sanja Vujović dobila Rješenje o prestanku radnog odnosa, zainteresovala se i došla do saznanja da su na njenom “slučaju” direktor Latković i koleginica Ivanović radili zajedničkim snagama!

Vujović vjeruje da je dobila otkaz zato što je direktor Latković htio da se dodvori i dokaže sadašnjoj vlasti!? Iako on negira svoj partijski angažman, prema tvrdnjama otpuštene nastavnice, Latković je itekako stranački angažovan!?

Istina je, dodaje ona, da direktor u školi nikada nije govorio o svojim partijskim afinitetima. Zaključak da Latković, ipak, nimalo nije imun na politiku i partijske smjernice pokazuje, pored odnosa prema njoj, i fotografija na kojoj ga vidimo sa liderom cetinjskih Demokrata Danilom Mrvaljevićem.

 

 

Još više, o ideološkoj inficiranosti i ovog kadra Vesne Bratić svjedoči jedna epizoda iz nastave. Povodom obilježavanja dana Njegoševog rođenja, Latković je proslijedio tekst svim nastavnicima, a oni su bili u obavezi da ga pročitaju učenicima. U tom tekstu, na iznenađenje sagovornice Antene M, direktor je poručio učenicima da je “Njegoševo najpoznatije djelo epska pjesma ‘Gorski vijenac’ remek djelo srpske književnosti i nacionalni ep Crne Gore”!?

Dakle, svoje je partijske aspiracije direktor Latković vješto sakrivao, ali identitetsku matricu na osnovu koje se napreduje pod aktuelnom vlašću – nije.

Naravno, pozvali smo i direktora Latkovića, sa željom da čujemo njegovu stranu priče. No, na pitanje o otkazu nastavnici Sanji Vujović, odgovorio je da “ne zna o kakvom otkazu je riječ”, već da joj je uručio Rješenje “jer je njen Ugovor o radnom odnosu istekao”.

Podsjetimo, javnost je za probleme nastavnice Sanje Vujović saznala kad joj je zaprijećeno kaznom zbog toga što je dovela grupu učenika na proslavu Dana pobjede u Podgorici. Uručenje Rješenja o prestanku radnog odnosa, baš uoči neđeljnih izbora na Cetinju, razumije kao demonstraciju sile aktuelne državne vlasti i poruku da se antifašistički, proevropski i procrnogorski angažman ne isplati!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije