Connect with us

Vijesti

VUJOVIĆ: Protesti ugostitelja do revidiranja mjera

Published

on

Ugostitelji Crne Gore održaće danas u Podgorici od 15 sati protest na Rimskom trgu od 15 sati, posljednjih epidemioloških mjera koje su donijele zdravstvene vlasti u zemlji. Istovremeno će prottestna okupljanja biti održana u još nekoliko gradova.

Milena Vujović iz NVO Ugostitelji Crne Gore kazala je da će protesti trajati sve dok zdravstvene vlasti ne otpočnu dijalog sa ugostiteljima, to jest dok se ne revidiraju mjere. Za početak će protesti trajati sedam dana, a javnost će o daljim koracima biti obaviještena.

“Naglašavam da ne radimo antikampanju protiv vakcinacije, protesti su usmjereni na one mjere koje se tiču toga da je vakcinacija za ugostitelje obavezujuća, što nije slučaj sa javnim sektorom, recimo veliki broj zdravstvenih radnika se nije vakcinisao”, poručila je Vujović u Jutarnjem programu TVCG.

Tokom protesta, kako je kazala, objekti će i dalje biti otvoreni, navodeći da veliki broj njih neće poštovati mjere.

Ona je pojasnila da Udruženje broji oko 6.000 članova, a da je oko 80 odsto njih tražilo organizaciju protesta.

“Mi od početka epidemije smatramo da protesti nijesu rješenje, ali ovog puta nijesmo imali razumijevanje institucija pa smo morali da organizujemo proteste”, kazala je Vujović.

Pojasnila je da se stranci čude što im ugostitelji traže potvrde za unutrašnjost objekata, iako im nikakve potvrde nijesu bile potrebne prilikom ulaska u zemlju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije