Povežite se sa nama

Vijesti

Vujović: Vlast integracionu politiku vodila kao da je na čelu srbijanskog okruga

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ukidanje Jedinice za Crnu Goru u okviru direktorata za proširenje EU jedan je u nizu opipljivih rezultata ove Vlade kojim se temeljno urušava pozicija Crne Gore a njeni interesi svode na želje i zamisli zvaničnog Beograda, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije, Ivan Vujović.

On smatra da je degradacija statusa i imidža države u međunarodnim i regionalnim odnosima, a posebno u domenu EU integracija ovim činom dobila svoju zvaničnu potvrdu.

– Urodili su plodom napori Vlade koja se od svog osnivanja rukovodi isklučivo pristupom – što gore za Crnu Goru i njene interese to bolje za našu apostolsku agendu.

Vanjskopolitički uspjesi Crne Gore od obnove njene nezavisnosti su uvijek bili poseban trn u oku promoterima i izvođačima velikosrpske politike, upravo zato jer su ti uspjesi bili najbolji demanti njihovih vjekovnih tlapnji o neodrživosti Crne Gore, zbog čega, između ostalog, nje u konačnom i ne treba da bude – kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, integraciona politika vlasti, kao i druge, vodila se kao da se nalazi “na čelu kakvog srbijanskog okruga ili 27. izborne jedinice, a ne nezavisne i suverene zemlje koja je do skoro bila regionalni predvodnik procesa integracija”.

– A Crna Gora ne smije, po zamislima ključnih arhitekata političkih promjena od 30. avgusta, biti predvodnik u bilo čemu sem možda u služenju interesima zvaničnog Beograda.

Nakon najgoreg izvještaja o napretku sada imamo nastavak trenda urušavanja imidža i statusa države u pristupnim pregovorima. Svaki dan opstanka ove Vlade je godina nazadovanja za Crnu Goru – srećom njeni dani su odbrojani, a toga su čak i sami svjesni – poručio je generalni sekretar SDP-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije