Povežite se sa nama

Vijesti

Vuković: Krivokapić – vlastohlepac i foteljoljubac; Bratić: Premijer dobar i pošten čovjek

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković je kazala da nam je država kao pijani brod, koji se nasukao na hridine populizma i kleronacionalizma.

Vuković je kazala da je ova Vlada za rad od građana dobila dvojku.

– Jedinicu iz vladanja dali smo joj svi mi, a ukor i isključenje iz političkog života Crne Gore ubrzo slijede. Država nam je kao pijani brod, koji se nasukao na hridine populizma i kleronacionalizma. Rušilačko umijeće podigli su na najviši nivo – kazala je Vuković.

Nije, ističe, ministarka prosvjete, nauke, kuture i sporta Vesna Bratić kriva što ništa pravo  nemamo u Crnoj Gori.

– Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Nije ona sebe inaugurisala u ministarku četiri resora. Da je Vesna Bratić Dositej, Njegoš, Tesla i Pele u jednoj ličnosti, ne bi mogla voditi četiri tako važna ministarstva. Premijer je kriv, on je odredio mjeru značaja prosvjete, nauke, kulture i sporta u Crnoj Gori. On ne želi prosvijećenu Crnu Goru, on želi zatucano društvo jer samo takvim on može vladati. Ko bi vjerovao čovjeku kao što je on. Pojavio se kao bogougodnik, a ispostavilo se da je bogohulnik –  kazala je Vuković.

Dodala je da je fotelja Krivokapića trenutno veća od Crne Gore.

– Fotelja Zdravka Krivokapića je trenutno veća od Crne Gore. Porasla je onoliko koliko se smanjila u očima građana i međunarodne javnosti. Gabariti te fotelje zasjenjuj sve. Premijer je nestao u njoj, pravi vlastohlepac i foteljoljubac. Mi imamo premijera od nevolje, nežečjenog premijera. On je prvi galamdžija Crne Gore. Njegova vika parlamentom odzvanja danima poslije njegove posjete. DF ga ne želi, URA ga ne želi, građani ga ne žele, samo on sebe želi. Ja bih rekla kao profesorka crnogorskog jezika i književnosti – Zdravko želatelj. Jedino ga žele Demokrate. Manipulator i uzurpator je uveo kulturu verbalnog nasilja u parlament – navela je Vuković.

Bratić je kazala da se divi  retoričkim sposobnistina Vuković i “možda bi u nekim drugimokolnostima bile jako dobre drugarice”.

– Da kojim slučajevima učestvujem u izborima za predsjednik opozicionog DPS-a, ja bihvrlo rado glasala za dotičnu dospođu. Upravo zato što mi se sviđa njeno citiranje velikih ludi. Prvo jepočela sa Remboom i “Pijanim brodom”, a jaću krenuti malo dalje ka slikarstvu i reći da je period prije “pijanog broda” bio “Spav meduze”.Hvala joj što moj srpski narod smatra velikim i slavnim. Jer moj skroski veliki i slavan i jeste dio Crne Gore bez kojeg Crne Gore ne može da bude, kao ni bez drugih naroda koji čine njen multinacionlni, multietnički i multikonfesionalni karakter – kazala je Bratić.

Ona je istakla da je oduvjek za sekularnu državu i odvojenost crkve od države.

– Što se tiče Vaših pitanja Krivokapiću, zamolila bih Vas da mu ih adresirate na premijerskom satu. Ono što ja znam o premijeru Krivokapiću jeste da iskren, častan i dobar čovjek. Koji želi istinski veliku, jaku, poštenu, pravednu, multinacionalnu i sekularnu Crnu Goru, šo je više puta i dokazao. Uvrede na njegov račun su zaista ružne, ali to ide na konto onih koji su ih dali – kazala je Bratić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
flamantes
flamantes
01.12.2021. 23:57

Sve stoji što je rečeno, a dodao bih i ljubitelj alkohola, što samo po sebi nije loše, loše je kad je svaka od tih karakteristika ekstremna

Sponzor

Najčitanije