Povežite se sa nama

Vijesti

ZA BOLJE ODNOSE SA ALBANIJOM: Otvoren Konzulat Crne Gore u Skadru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Konzulat Crne Gore u Skadru na čelu sa počasnim konzulom Crne Gore Sokoljom Hodžom otvoren je danas, a u sklopu dvodnevne posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Republici Albaniji

Radulović je istakao da je otvaranje Konzulata Crne Gore u Skadru značajan događaj za ukupne bilateralne odnose Albanije i Crne Gore, posebno u kontekstu jačanja ekonomskih, trgovinskih, obrazovnih, kulturnih i ljudskih odnosa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Radulović je istakao da je otvaranje konzulata odraz prijateljskih odnosa i spremnosti za intenziviranje saradnje na svim poljima.

On je prenio da titula počasnog konzula nosi riječ “čast” u sebi, riječ koja ima veliku težinu kako u albanskoj, tako i u crnogorskoj kulturi i tradiciji. U tom smislu zahvalio se počasnom konzulu na prihvaćenoj časti uz želju i očekivanje da će se ona usmjeriti ka izgradnji i promociji prijateljskih mostova između Albanije i Crne Gore.

Predsjednica opštine Skadar Voltana Ademi je naglasila da raduje činjenica da se širi mreža konzulata u Skadru, a posebno to što se ovoga puta radi o konzulatu susjedne i prijateljske Crne Gore.

Ona je izrazila spremnost opštine da pomogne u nastojanjima Konzulata da unaprijedi odnose područja Skadra sa Crnom Gorom, sa posebnim fokusom na ekonomske odnose.

Tokom susreta sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Albaniji, ministar Radulović je istakao zahvalnost za sve aktivnosti koje se preduzimaju na planu očuvanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta u Republici Albaniji.

Ovaj susret bio je prilika takođe za informisanje o aktuelnostima i projektima koji se realizuju, kao i načinima pružanja podrške od crnogorske Vlade.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije