Povežite se sa nama

Vijesti

ZAKON JE JASAN: Buriću istekao mandat, Crna Gora već četiri dana bez prvog čovjeka tužilaštva?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Po Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je usvojen krajem maja ove godine vršilac dužnosti VDT-a bira se na period od pola godine, a isto lice može biti birano najviše dva puta

Vršiocu dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Draženu Buriću istekao je mandat 10. decembra, a novi vd Vrhovnog državnog tužilaštva nije izbaran, niti je Burić ponovo određen na ovu funkciju, saznaje Radio Televizija Nikšić.

Zbog ove činjenice Crna Gora je već četiri dana formalno bez prvog čovjeka tužilaštva, pa se postavlja pitanje legitimnosti odluka koje Vrhovno državno tužilastvo donosi nakon 10. decembra.

Burić je na sjednici 10. juna ove godine izabran za vd VDT-a, nakon što je Ivica Stanković stekao uslove za penziju.

Po Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je usvojen krajem maja ove godine vršioc dužnosti VDT-a bira se na period od pola godine, a isto lice može biti birano najviše dva puta.

Kompletiranje Tužilackog savjeta mjesecima je tačka sporenja vladajuće većine, a predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je nedavno u intervjuu za RTV Nikšić kazao da očekuje da i to pitanje vrlo brzo dobije konačan epilog.

Izvor: RTV Nikšić

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije