Povežite se sa nama

Vijesti

ZAŠTO JE VLADIN AVION TAJNA: Popravljaće ga u Njemačkoj, Krivokapić i članovi Vlade putuju DI Air-om

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Generalni sekretarijat Vlade ne odgovara na pitanja šta se dešava sa vladinim avionom, da li je popravljen i da li je trenutno u upotrebi. Takođe, nema informacija kako putuju naši zvaničnici, čije servise koriste i koliko je takvih ugovora od ovog kvara do sada bilo

Avion Vlade Crne Gore oštećen je 27. septembra prilikom slijetanja na podgorički aerodrom, dok je prevozio delegaciju Skupštine i predsjednika Aleksu Bečića. Od tada, niko od zvaničnika se nije oglasio u vezi sa tim teškim incidentom, a poslije skoro dva mjeseca portal Standard ne može da dobije zvanične odgovore od Vlade gdje je avion i kako putuju crnogorski državnici.

Generalni sekretarijat Vlade ne odgovara na pitanja šta se dešava sa vladinim avionom, da li je popravljen i da li je trenutno u upotrebi. Takođe, nema informacija kako putuju naši zvaničnici, čije servise koriste i koliko je takvih ugovora od ovog kvara do sada bilo.

Kako nezvanično saznaje Standard, plan je da se avion popravi. Međutim, iako je prošlo skoro dva mjeseca ulubljeni avion i dalje je parkiran u hangaru podgoričkog aerodroma. Informacija do koje smo nezvanično došli je da je planirano da se avion transportuje u Nirnberg u Njemačkoj, gdje je ovlašćeni servis tog tipa aviona, ali su piloti koji treba da učestvuju u transportu na obukama na simulatoru, zbog obnavljanja licenci.

Kako nijesmo uspjeli da dobijemo zvanične odgovore na koji način putuju naši državnici, portal Standard je došao do nezvaničnih podataka da su premijer Zdravko Krivokapić i članovi Vlade svoje povjerenje ukazali privatnoj avio kompaniji DI Air Podgorica vlasnika Dragana Ivančevića, čije usluge koriste za putovanja i zvanične posjete.

Kada je riječ o predsjedniku države Milu Đukanoviću, nije poznato kojim domaćim ili inostranim avio kompanijama leti u brojne zvanične posjete. Kako saznajemo, postoji dogovor da kada vladin avion nije u funkciji, što se nerijetko dešavalo i prije ovog kvara, troškove putovanja Predsjednika države snosi njegov Kabinet iz svojih budžetskih sredstava.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić putovao je redovnom avio-linijom.

PROPADANJE TOČKA RIJEDAK KVAR

Podsjetimo, avion Vlade Crne Gore oštećen je 27. septembra na podgoričkom aerodromu. Incident se dogodio oko 22 sata, nakon što je avion koji je prevozio Delegaciju Skupštine na čelu sa Aleksom Bečićem već sletio.

Pretpostavlja se da je došlo do loma stajnog trapa na vladinom avionu. Prema nezvaničnim saznanjima, došlo je do blokade točkova tokom završne faze leta, pa je pilot Pavle Ljesar bio prinuđen da aktivira stajni trap alternativnim putem, odnosno ručno, zbog čega je avion neko vrijeme kružio iznad Podgorice.

Kada je avion sletio na pistu podgoričkog aerodroma, došlo je do kratkog proklizavanja.

Nakon toga, kako saznaje Standard, delegacija Skupštine je napustila letjelicu, da bi nakon nekoliko minuta pilot ponovo pokrenuo avion kako bi ga odvezao do hangara i na samoj platformi je došlo do propadanja točka, što je jako rijedak kvar.

Tužilac i policija su obavili uviđaj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije