Povežite se sa nama

Vijesti

ZBOG “UDRUŽENOG KRIMINALNOG DJELOVANJA”: Uniprom podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića, Abazovića, Mitrovića i Gazdića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kompanija Uniprom je, kao što je i najvaljeno, Specijalnom državnom tužilaštvu danas podnijela krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i turizma Ratka Mitrovića i direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milana Gazdića.

Prijavu su, kako su kazali, podnijeli zbog udruženog kriminalnog djelovanja i, kako tvrde, zloupotrebe funkcija koje državni funkcioneri obavljaju a sve na štetu kompanije Uniprom.

-Zato što su udruženi radi kriminalnog djelovanja zloupotrebom funkcija na kojima se nalaze, podjelom posla u okviru te kriminalne družine, u dužem vremenskom periodu, djelovali protiv ovog privrednog društva sa namjerom kao isturenom kotom umišljaja da mu nanesu direktnu materijalnu štetu. Tako su preko četvrtookrivljenog izdejstvovali rješenja o određivanju plaćanja ekološke naknade u radu Kombinata aluminijuma u stečaju, kao operatera u proizvodnji aluminijuma za otpad koji su iza sebe osiavili CEAC I KAP AD u siečaju, rješenja iz 2016. godine, kojima je KAP AD u stečaju bio obavezan da izmiri takve obaveze, nezakonito, zloupotrebom ovlašćenja, pravnim nasiljem, preinačili institutom ispravke rješenja brišući imena subjekata koji su bili obavezani, proglašavajući Uniprom do Nikšić kao nosioca obaveze plaćanja u iznosu od preko 700 hiljada eura. na takav način su u svojim radnjama ostvarili bitna obilježja bića krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja- navodi se u prijavi Uniproma.

Oni su pozvali SDT da se da se pozovu i ispitaju okrivljeni na, kako su dodali, okolnosti zbog koje su formirali kriminalnu orgnizaciju sa ciljem kriminalnog djelovanja nanošenje štete oštećenom privrednom subjektu.

Dodaju da je privredno društvo Uniprom doo Nikšić 2014. godine, kada je na javnom tenderu kupilo imovinu KAP AD u stečaju za 28 miliona eura i na zakonit način steklo svojinu, održalo proizvodnju u starim pogonima koji su bili na izdisaju, zadržalo sve uposlene radnike, obezbjeđujući im redovno mjesečne naknade, podižući in zarade za 50 odsto, i svakomjesečno plaćajući sve doprinose.

-Uloženo je 50 miliona eura u kupovinu pogona i opreme, sa izgradnjom dvije nove fabrike kapaciteta 100 hiljada tona, koje su puštene u rad i tehnološki među najsavremenijima u Evropi, a u trendu sa evropskim standardima i radi perspektive rada tih fabrika fosilne energente kao zagađivače zamijenilo sa tečnim prirodnim gasom kao prvi kombinat u Evropi, sa krajnjim ciljem izvoza u vrijednosti od preko 300 miliona dolara godišnje- navodi se u prijavi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije