Connect with us

Vijesti

Zirojević Jelušićkoj: Mirno spavajte, Vaše funkcije su na sigurnom

Published

on

U nevjerici sam gledao isječak sa gostovanja Voja Lakovića, novoimenovanog savjetnika premijera fenomena, prilikom kojeg, prije nekih nepunih dva mjeseca, govori o poslanici GP URA Boženi Jelušić, kazao je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

On je, na prilično nekulturan način, gospođu Jelušić opisao kao “jedno tele” i “babu koja sve zva i sve vidi”. I onda sam pogledao ostale medije, nigdje se partija Božene Jelušić nije oglasila da odbrani svoju poslanicu. Čak ni na Tviteru, dodao je Zirojević.

– Prisjetih se jednog od mnogih saopštenja koje sam posvetio poslanici Jelušić kao jednoj od, za mene inspirativnijih osoba na političkoj i uopšte javnoj sceni, u kojoj sam pozvao nekoga ko joj je fizički blizak da je prodrma ili uštine, ne bi li je probudio, neće li vidjeti šta se radi od naše Crne Gore. Tada je poslanica Jelušić, sasvim nepotrebno, pokušavajući da izvrne moje riječi, citirala u Parlamentu naslov navedenog saopštenja i zapitala se šta je sljedeće, da li da je fizički napadnu. Danas, nakon ovakvih uvreda od strane funkcionera Vlade koju podržava, poslanica Jelušić ćuti. Možda je još niko nije prodrmao, pa spava mirnim snom u kojem je Crna Gora i dalje građanska i sekularna, a Vojo Laković službuje u Vladi Srbije, čiji je državljanin – kazao je on.

Prema njegovim riječima, možda je, prosto, poslanica Jelušić spremna da prećuti sve ove riječi, kako bi Vlada u kojoj se na funkcijama nalazi veći broj članova njene porodice kako-tako opstala. Ako je premijer Krivokapić medicinski fenomen, s tim što očigledno on i ja različito gledamo na prirodu tog fenomena, onda je poslanica Jelušić definitivno fenomen trpeljivosti. Za ovih evo godinu i nešto dana od izbora, običan čovjek bi pukao. Božena, s druge strane, stojički trpi i izdržava, uvjeravajući dominantno sebe kako je sve u redu.

– Ovim putem pozivam GP URA, s obzirom da sam ja iz opozicije za tako nešto nemoćan, da od premijere fenomena zatraže da, zbog ovih teških riječi upućenih njihovoj poslanici, smijeni Voja Lakovića sa mjesta savjetnika za bezbjednost. Eto, kad u njemu ne vide ništa drugo što je sporno, neka ovo navedu kao razlog – kazao je on.

A do tada, mirno spavajte, Božena, Vaše funkcije su na sigurnom, zaključio je Zirojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije