Povežite se sa nama

Društvo

Više tužilaštvo: Podnijet predlog za utvrđivanje odgovornosti tužioca Nikole Boričića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komisiji za Etički kodeks državnih tužilaca su dostavljene pritužbe državnih tužilaca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, povodom ophođenja N. B. zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, radi ocjene da li je imenovani učinio povredu načela i pravila Etičkog kodeksa državnih tužilaca

Više državno tužilaštvo oglasilo se danas saopštenjem, koje je objavljeno nakon što je državni tužilac Nikola Boričić za portal Aktuelno saopštio da je nezakonito smijenjen s pozicije rukovodica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Saopštenje Višeg državnog tužilaštva prenosimo u cjelosti

Nakon izvršenog nadzora nad radom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i dostavljenih izvještaja od strane državnih tužilaca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su vršili nadzor, na osnovu člana 110 Zakona o Državnom tužilaštvu, podnijet je predlog Tužilačkom savjetu za utvrđivanje disciplinske odgovornosti protiv N. B. državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, da u 13 predmeta kojima je isti zadužen, bez opravdanih razloga nije postupao u predmetima, uslijed čega je nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, čime bi izvršio teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav 3 tačka 1 Zakona o Državnom tužilaštvu.

Komisiji za Etički kodeks državnih tužilaca su dostavljene pritužbe državnih tužilaca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, povodom ophođenja N. B. zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, radi ocjene da li je imenovani učinio povredu načela i pravila Etičkog kodeksa državnih tužilaca.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije