Connect with us

Crna Hronika

VIŠI SUD: Konatar oslobođen optužbe da je ubio košarkaša Ljuba Jovanovića

Published

on

Aleksandar Konatar oslobođen je od optužbe da je ubio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine prilikom pljačke automat kluba na Cetinju.

Istom presudom od optužbi za razbojništvo oslobođen je i Nikola Vulerić.

Presudu je izrekao sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović.

Jovanović je bio slučajna žrtva, kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazinu u centru Cetinja, koji je bio meta pljačkaša.

U obrazloženju presude, sud je ocijenio da osoba sa snimka nadzorne kamere na kome se vidi ubica ne odgovara opisu Konotara.

Prihvaćeni su i dokazi odbrane da je Vuletić u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u inostranstvu.

Sud je prihvatio kao istinit iskaz svjedoka Vasilija Todorovića da je pod pritiskom policijskih čelnika u istrazi i prvi put pred sudom izjavio da su Konatar i Vuletić odgovorni za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića.

Todorović je naveo da je odmah nakon što je optužio Konatara i Vuletića dobio uslovni otpust iako nije ispunjavao uslove.

– Imao sam 100 prekršaja tokom boravka u zatvoru, a dobio sam uslovni otpust – kazao je on.

Tokom suđenja pročitana je molba Todorovića za uslovni otpust koja je dostavljena cetinjskom Osnovnom sudu 19. septembra 2018. godine. Pročitan je i izvještaj o vladanju zatvorenika Vasilija Todorovića od 24. septembra 2018. godine iz UIKS-a, koji je tražila sutkinja Jelena Perović.

U izvještaju se navodi da su ,,kriminogeni obrasci ponašanja kod Todorovića duboko ukorijenjeni“, da je učestvovao u tučama, kao i da je četiri dana prije molbe za otpust počinio disciplinski prekršaj.

Ipak, rješenjem Osnovnog suda u Cetinju od 24. septembra 2018. usvojena je molba Todorovića za uslovni otpust.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije