Connect with us

Društvo

VIŠI SUD: Odgođeno suđenje Medojeviću i ekipi zbog loše epidemiološke situacije

Published

on

Suđenje lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću i još dvanaest osoba, optuženim za pranje novca i formiranje kriminalne organizacije danas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 28. april zbog epidemiološke situacije sa koronavirusom, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Kako su precizirali, suđenje se nije moglo održati zbog nemogućnosti optuženog Momira Nikolda doputuje iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru zbog blokade graničnih prelaza.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nebojše Medojevića, biznismena Momira Nikolića i još deset članova njegove grupe, pod sumnjim da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora.

Osim Medojevića i Nikolića, na optužnici su se našli direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, lokalni diler deviza Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, član Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić i član Glavnog odbora PZP-a Mladen Jovanović.

Oni se terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji i pranje novca u produženom trajanju.

Specijalno tužilaštvo više od godinu provjerava kako su pojedinci u interesu PZP-a oprali stotine hiljada dolara, a za te optužbe, kako kažu istražitelji, imaju čvrste materijalne dokaze.

Transakcije Šćepanovića i Konatara u fokus istrage dospjele su prošle godine u oktobru, kada je kod njih pronađen novac sumnjivog porijekla.

Kod Šćepanovića je tada zaplijenjeno 30.000 dolara, a kod Konatara 18.000. Kasnije je utvrđeno da je Šćepanović u najmanje tri navrata razmijenio 100.000 dolara u eure.

Prilikom razmatranja validnosti dokaza početkom decembra prošle godine, koji su ponuđeni uz optužnicu, specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević je tvrdila da su činjenični navodi optužnice u potpunosti potkrijepljeni dokazima, kako nalazima vještaka finansijske struke, tako i telefonskim razgovorima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije