Connect with us

Crna Hronika

VIŠI SUD: Potvrđena optužnica za ubistvo Ljiljane Simić

Published

on

Ljiljana Simić - Foto: facebook

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, optuženih za teško ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić početkom septembra prošle godine.

Marić i Delić terete se da su na podmukao način iz koristoljublja počinili teško ubistvo.

Prema navodima optužnice, Marić i Delić su zajedno došli iz Herceg Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gdje je stanovala Simić.

“Marić je namamio Simić da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vrijeme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog, gdje se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin gdje je i zaustavio vozilo”, piše u optužnici.

U optužnici je navedeno da su se nakon toga obojica uputila prema pješačkom prelazu preko obližnje livade gdje mu je Marić dao uputstva da ostane na tom mjestu i da pazi da neko ne naiđe.

“Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, govoreći joj da je kurva i drolja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je objema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca od kojih je nastupila smrt”, piše u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se osjeća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mjesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Marić tokom istrage nije saslušavan jer je po potjernici Višeg suda u Podgorici uhapšen u Bosni i Hercegovini. Protiv njega se tamo vodi krivični postupak zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Zoran Marić uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo iz Foče da bježi prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Pregledom računa Simić utvrđeno je da je u posljednjih šest mjeseci trošila mjesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg mjeseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Ljiljana Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gdje je živjela posljednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu u kojoj je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije