Connect with us

Crna Hronika

VIŠI SUD U PODGORICI: Stijepovića više ne gone zbog „koverte“, potvrđena optužnica protiv Kneževića

Published

on

Vijeće Višeg suda u Podgorici, donijelo je rješenje kojim se obustvalja krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi „Koverta“ optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Odluku je nakon razmatranja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Radomir Ivanović, a čiji su članovi Branka Bošković i Sonja Cvjetićanin Ognjenović.

Kako prenose „Vijesti“, istim rješenjem potvrđena je optužnica protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije, kao i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, zbog istog krivičnog djela i zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

„Nema mjesta optužbi u odnosu na okrivljenog Stijepović Slavoljuba, pa se krivični postupak obustavlja“, navodi se u rješenju Višeg suda u Podgorici od 2. marta u koje su „Vijesti“ imale uvid.

Dodaje se da je dozvoljena žalba Apelacionom sudu na dio koji se tiče Stijepovića.

Optužnica je podignuta nakon afere koju je Knežević otvorio u januaru 2019. godine, objavljivanjem video-snimka na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura.

U optužnici, međutim, piše da je Duško Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u eure, Stijepoviću predao „samo“ 47.500 eura, pišu Vijesti.

U tom aktu navodi se da je Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji su članovi bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija, a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: REAKCIJA NA ODLUKU VIŠEG SUDA: SDT će se žaliti zbog „Koverte“ – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije