Connect with us

Društvo

VLADA MANDIĆ RAZOČARAN: Nisam vjerovao da će me u Crnoj Gori tretirati kao kriminalca

Published

on

Bivši rukometaš Vladimir Vlada Mandić oglasio se nakon privođenja u Nikšiću i istakao da nije vjerovao da će ga u Crnoj Gori tretirati kao kriminalca. Optužuje policiju da primjenjuje naopake standarde.

“Nisam vjerovao da ću u Crnoj Gori, zemlji mojih predaka, doživjeti da me neko pokušava poniziti tako što će me tretirati kao kriminalca. Naime, mog prijatelja Mila Božovića poslanika u Skupstini Crne Gore, Aleksandra Jokića preduzetnika iz Beograda rođenog u Plavu, Dana Šijana bivšeg rukometnog reprezentativca Srbije i Crne Gore, čija je majka iz Nikšića, i mene, sinoć je u Nikšiću zaustavila tamošnja policija, a potom više sati pretresala, provjeravala i maltretirala nepotrebnim zadržavanjem”, naveo je Mandić u izjavi dostavljenoj Medijima.

On tvrdi da je samo prošle godine u turističke sadržaje u blizini Svetog Stefana investirao gotovo pola miliona eura i očekivao je da bude poštovan i uvažen bar onoliko koliko je vlast Crne Gore uvažila slične invenstitore.

“Nažalost, nije tako, nego se od strane policije koja je nedavno kraljevski tretirala nekog Velju Belivuka i njegov ortaka, koji su uhapšeni u Srbiji zbog svirepih zločina, primjenjuju naopaki standardi prema normalnim građanima koji doputuju iz te države”, tvrdi on.

Mandić poručuje da nezavisno od odnosa vlasti i policije prema njemu i njegovim prijateljima, on nikada neće prestati da voli zemlju njegovih predaka zato što “znam da će uskoro svi oni koji su kršili zakone i zloupotrebljavali moć odgovarati pred novim demokratskim vlastima Crne Gore.”

Mandić kaže i da ima dozvolu za privremeni boravak i rad u Crnoj Gori.

Mediji su ranije objavili da se član Glavnog odbora Srpske napredne stranke na čijem čelu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Vladimir Mandić aktivno umiješao u predizbornu kampanju u Nikšiću. Mandić navodno logistički i finansijski pomaže koaliciji “Za budućnost Nikšića” koju bi trebalo da sačinjavaju lokalni odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene. Izbori u Nikšiću zakazani su za 14. mart.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije