Connect with us

Društvo

UCG: Vladimir Božović novi v.d. rektora Univerziteta Crne Gore

Published

on

Za vršioca dužnosti rektora Univerziteta Crne Gore izabran je Vladimir Božović, predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske i jedan od osnivača portala In4S. Dosadašnji prve čovjek te ustanove je bio Danilo Nikolić.

Prema nezvaničnim tvrdnjama izvora CdM, Nikolić je danas nezakonito smijenjen, bez poštovanja procedure, a tvrde i da je prekršen Statut te ustanove.

BIOGRAFIJA

Vladimir Božović je rođen 12. aprila 1974. godine u Nikšiću. Osnovnu školu je završio u Podgorici, a gimnaziju “Stojan Cerović” u Nikšiću. Osnovne studije iz oblasti matematike i računarsstva završio je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici. Poslijediplomske studije iz oblasti Algebre je završio na Matematičkom fakultetu u Beogradu, gdje je i odbranio magistarsku tezu.

Doktorske studije iz oblasti matematike i kriptografije je završio na Florida Atlantik univerzitetu (FAU), SAD, odbranom disertacije “Algebarski i kombinatorički aspekti faktorizacije grupa”. Tokom doktorskih studija radio je kao asistent u nastavi, a potom kao istraživač u Centru za kriptologiju i informacionu sigurnost (Center for Cryptology and Information Security – CCIS), Boka Raton, SAD, gdje je učestvovao u više istraživačkih projekata iz oblasti biometrike i kriptografije. Nakon odbrane disertacije, do juna 2009. godine je radio i kao predavač na Florida Atlantik univerzitetu.

U junu 2020. izabran je u zvanje redovnog profesora na Univerzitetu Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije