Connect with us

Društvo

VOJINOVIĆ: Vlast hoće da ugasi FCJK, nećemo im dozvoliti

Published

on

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista DPS, prof. dr Vladimir Vojinović kazao je da je obustava finansiranja tekućih obaveza Fakulteta za crnogorski jezik i književnost najava završnoa udarca koji se sprema toj instituciji, odnosno najava konačnog gašenja jedne od najsvjetlijih tačaka montenegristike.

– Samo šest godina nakon prijema prve generacije studenata, ovoj mladoj visokoškolskoj i naučnoj instituciji, koja je već ostvarila zapažene nastavne i naučne rezultate, i u više nego skromnim uslovima rada, zahvaljujući promjeni političkoga kursa u zemlji, sprema se zatvaranje – rekao je Vojinović Pobjedi.

On je pozvao nadležne da prekinu opstrukciju rada FCJK, “jer ako to ne učine danas, moraće već nakon lokalnih izbora u Nikšiću”.

– Na tim izborima će svakako dobiti jasnu poruku građana koji se iz dana u dan uvjeravaju u to da su pritisci na institucije i članove akademske zajednice kojima se Crna Gora ponosi zapravo korak dalje u nastojanjima da se obesmisli međunarodni pravni subjektivitet države Crne Gore – istakao je Vojinović.

On je pozvao i ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Njemačke da s pažnjom proprate odnos novih vlasti prema FCJK, kako bi se neposredno uvjerili u stanje nove crnogorske demokratije i u to kakav status nova vlast namjenjuje nastavnicima i naučnicima koji unaprijeđuju montenegristiku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije