Connect with us

Društvo

VUČUROVIĆ: Vlada i bivši režim žele da spriječe popis stanovništva

Published

on

Posljednji stav Monstata, da je ,,popis ove godine nemoguće organizovati”, otkriva da se priprema velika prevara građana uz dogovor aktuelne vlade Zdravka Krivokapića i bivšeg režima DPS-a, poručuje poslanik DF-a Jovan Vučurović.

“Namjera ove združene akcije i pokušaja da se spriječi tradicionalni popis, koji je predviđen da se održi ove godine, je da se sakriju i da se ne utvrde činjenice koje su pogubne i za jedne i za druge – da je pobjedu na izborima 30. avgusta odnio srpski narod, srpska jezička zajednica i pripadnici SPC. Ni aktuelna vlada, ni bivši režim ne žele da se ta činjenica konstatuje na popisu, i zato ga izbjegavaju i pričaju da ga je nemoguće organizovati”, tvrdi on.

Vučurović je naglasio da saradnju Krivokapića i Đukanovića po ovom pitanju najbolje ilustruje podatak da je direktorica Monstata ista ona osoba iz DPS protiv koje je Nova srpska demokratija, još 2011. godine, podnosila krivičnu prijavu zbog falsifikovanja popisa na štetu srpskog naroda.

“Dakle, Krivokapić punih 200 dana nije htio, nije želio ili nije smio da smijeni partijskog vojnika DPS-a, nego mu je poslužio da sada ima izgovor kako se popis navodno ne može održati. Popis stanovištva smo obećali građanima, i ako neće da ga organizuje vlada Zdravka Krivokapića, koja je i na drugim pitanjima, poput izbjegavanja potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC, izgubila podršku DF, vjerujemo da će se konstituisati nova vlada koja će omogućiti da se ta ustavna i zakonska obaveza realizuje, i time spriječiti ovaj pokušaj prevare građana od strane aktuelne vlade i bivseg rezima”, zaključuje on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije