Connect with us

Društvo

Vukčević: Incident sa Raonićem nema veze sa funkcijom već sa tim što je namjestio otkaz našem drugu

Published

on

Lazar Vukčević je sinoć, nakon saslušanja, kazao da su pred tužiocem ponovili izjave koje su dali i u policiji. On je istakao da se radilo samo o žučnijoj raspravi sa Raonićem, te da bi u slučaju većeg incidenta valjda reagovali organi reda koji su bili prisutni

Četvorica navijača crnogorske reprezentacije, protiv kojih je generalni direktor RTCG Boris Raonić podnio krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, pušteni su da se u daljem postupku brane sa slobode, odlučila je tužiteljka nakon petočasovnog saslušavanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Advokatica osumnjičenih Nikole Stjepčevića (36), Lazara Vukčevića (38), Boška Jovićevića (37) i Zorana Novakovića (38) Maja Turković je, nakon višesatnog saslušanja u ODT-u, kazala Pobjedi da tužiteljka iz pregledanih dokaza nije našla osnov za zadržavanje njenih branjenika.

Istakla je da su pregledana tri video snimka sa stadiona na kojima nije zabilježen fizički kontakt navijača sa Raonićem. Ona je kazala da je tužiteljka konstatovala i da njeni branjenici nemaju krivične dosjee, odnosno da nikada ranije nijesu krivično gonjeni.

Protiv Stjepčevića, Vukčevića, Jovićevića i Novakovića vodiće se krivični postupak, a za krivično djelo koje im na teret stavlja Raonić predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Raonić je, nakon događaja u subotu, kada mu je grupa navijača reprezentacije Crne Gore uputila uvrede dok je pokušavao da uđe na istočnu tribinu stadiona pred meč protiv Holandije, na Fejsbuku objavio da je svjestan da javna funkcija sa sobom nosi i povećan stepen tolerancije prema kritikama, sa čim nema problem dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost.

“Međutim, večeras sam bio sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak osoba koji se predstavljaju kao navijači, i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine “, naveo je Raonić u Fejsbuk objavi.

Lazar Vukčević je sinoć, nakon saslušanja, kazao za Pobjedu da su pred tužiocem ponovili izjave koje su dali i u policiji. On je istakao da se radilo samo o žučnijoj raspravi sa Raonićem, te da bi u slučaju većeg incidenta valjda reagovali organi reda koji su bili prisutni.

“Napomenuo sam i u Tužilaštvu da događaj od prije dvije noći, na ulazu na stadion ,,pod Goricom“, nema nikakve veze sa funkcijom koju trenutno obavlja Raonić. Njemu je samo iz jednog razloga zabranjen ulazak na stadion, a to je što je našem drugu Drašku Martinoviću ,,namjestio“ otkaz prije otprilike godinu. Tada nije bio na poziciji direktora Javnog servisa “, rekao je Vukčević.

Prema njegovim riječima, Martinovićevom inostranom poslodavcu u Njemačkoj tada je slao fotografije sa gostovanja reprezentacije u Litvaniji, na kojima je bio i on, predstavljajući ih kao „dokaze“ da je riječ o fašističkoj grupi, prethodno izrezavši samog sebe sa tih fotografija.

“Njemu je zbog toga rečeno da nije poželjan na tribini. Što se tiče samog događaja – niko od nas nije vidio da je Raonić bio sa djetetom. Njegovo dijete je ušlo na stadion, a postoji i snimak na kome se vidi da se on vraća. I, čim je neko pomenuo da je tu, stao sam sa daljom raspravom. Jer i ja sam roditelj i ne bih volio da moje dijete doživi neku neprijatnost “, naglasio je Vukčević, dodajući da nije bilo fizičkog kontakta sa Raonićem.

Ponovio je da ih je Raonić okarakterisao kao fašističku grupu.

“Moja najteža riječ koju sam mu uputio bila je da laže. I to ću mu opet ponoviti. Na kraju sam dodao da ne znam zašto je došao na tribinu da sjedi sa fašistima, kako nas je nazvao. To je bila sva naša komunikacija “, naglasio je Vukčević.

Poruka „poslodavcu“

Raonić je dok je još uvijek trajalo saslušanje u ODT-u na svom Tviter profilu, citirajući post gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića od prethodnog dana u kojem ovaj piše „Ti si naša prva ljubav…“ sa fotografijom navijača na istočnoj tribini, targetirao jednog od prijavljenih navijača.

“Da li podržava da na čelu sportskih objekata unutar podgoričke administracije koju predvodi – opstaju osobe koje se krivično gone zbog nasilničkog ponašanja “, zapitao je Raonić gradonačelnika Podgorice sa pozicije generalnog direktora RTCG.

Ovaj tvit Raonić je kasnije obrisao.

Targetirani navijač se ne nalazi na čelu sportskih objekata kojima upravlja Glavni grad, te je prijava o ponašanju zaposlenog ovog puta otišla na pogrešnu adresu. A krivičnu prijavu je podnio upravo Raonić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije