Povežite se sa nama

Društvo

Vukićević: Vlast ne može opstajati na perfidnoj ucjeni premijera koji je umislio da ima zaštitu međunarodnog faktora

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Boško Vukićević, bivši savjetnik Zdravka Krivokapića

Premijer Zdravko Krivokapić je juče izjavio da “manjinsku i prelaznu Vladu žele samo saučesnici DPS-a”, ali bi se reklo da takva konstatacija ne proizilazi iz temeljitog sagledavanja aktuelne političke krize, već mu je sugerisana od strane najboljeg prijatelja i saborca kojeg ima u ovom trenutku – njegove fotelje.

Čak je i politički neiskusnim pojedincima jasno da je trenutna situacija neodrživa, tj. da izvršna vlast ne može opstati i biti stabilna ukoliko je od 81-og podržavaju 3, slovima tri poslanika.

Takođe, vlast ne može opstajati na perfidnoj ucjeni premijera, koji je vodeći se primjerima konvertitstva svog prethodnika i diktatora Đukanovića, umislio da uz navodnu zaštitu inostranog faktora može sprovoditi ono što nije narodni interes, već njegov privatni. Zdravko bi ipak morao da shvati da volja i htijenja njegove fotelje ne predstavljaju opšti interes građana Crne Gore.

U ovom trenutku, naizgled nerazrešivog društveno-političkog problema, u okviru kojeg nezadovoljstvo buja na sve strane osim u uskom kružoku premijera, najprihvatljivije rešenje može biti konstituisanje tehničke Vlade. Takva Vlada imala bi krajnje oročeno trajanje i isključivi zadatak pripreme prvih slobodnih izbora u istoriji zemlje. Siguran sam da nakon takvih izbora čelna mjesta u državi neće zauzeti ljudi koji su prevarili sopstveno biračko tijelo, niti oni koji umjesto o interesima svog naroda, vode računa o tuđim.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije