Connect with us

Društvo

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Ne žele da pričaju o nesposobnosti ministarke

Published

on

Crnogorska javnost danas se iznova uvjerila da o obećanju transparentnosti rada i odgovornosti nosilaca javnih funkcija nove vlasti nema ništa, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

“Odbijanjem inicijative za konsultativno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović na Odboru za zdravstvo dio parlamentarne većine je pokazao da ne želi da se javno priča o nesposobnosti aktuelne ministarke u ključnoj obavezi zaštite građana od pandemije Covid-19. Nije nam jasno zašto je sporno da ministarka zdravlja objasni kada će početi vakcinacija u našoj zemlji”, saopštila je ona.

Da objasni da li je bilo ponuda za donaciju vakcina, dodaje, ko je i koliko vakcina ponudio i zašto ih je odbila. Takođe, do danas nema informacija o tome da li u Crnoj Gori ima novog, britanskog, soja virusa, koji je 80 odsto zarazniji od postojećeg.

“Na sva ova i druga pitanja od značaja za borbu protiv ove opake bolesti dio kolega iz vladajuće većine nije želio da čuje odgovor. Očigledno se radi o želji da se sakrije potpuna nesposobnost resorne ministarke zdravlja. Zbog svega ovoga, a najviše zbog ugroženog zdravlja građana, nerazumljiva mi je današnja odluka dijela naših kolega koji su odbili da podrže inicijativu o konsultativnom saslušanju ministarke zdravlja”, zaključila je Vuksanović Stanković.

1 Comment

1 Komentar

  1. DUKLJA

    08.02.2021. at 20:57

    DRAGINJA , SAMO NAPRIJED.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije