Connect with us

Društvo

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Skupština četiri mjeseca ne obavlja zakonodavnu aktivnost

Published

on

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore već četiri mjeseca suštinski ne obavlja zakonodavnu aktivnost, a razlog za to je blokada vladajuće većine, ocijenila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da je trenutno u proceduri Skupštine nekoliko desetina zakona i drugih akata, zbog čijeg neusvajanja, kako je navela, trpe građani i privreda kojima su podrška i pomoć u vrijeme zdravstvene, ekonomske i socijalne krize prijeko potrebne.

„Od konstitutivne sjednice 23. septembra do danas, nefunkcionalna vladajuća većina sastavljena od preko 20 različitih subjekata je usvojila svega nekoliko zakonskih i drugih predloga, što je jasan pokazatelj da se naša zemlja nalazi i u dubokoj institucionalnoj i političkoj krizi“, rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, jasno je da je razlog za to duboko nepovjerenje između subjekata koji čine novu većinu, kao i između poslanika i premijera Zdravka Krivokapića.

Zbog toga, kako je navela, cijenu plaćaju građani Crne Gore, koji sigurno nijesu očekivali da se vlast bavi sama sobom, a ne njihovim problemima.

„Ucijenjena Vlada i ucijenjeni premijer, koji ne mogu da smijene ministra koji nanosi štetu državi, sigurno ne ulivaju povjerenje da će našu državu izvući iz problema u kojima se nalazi“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila da će SDP insistirati da se što prije usvoji paket od 12 reformskih socijalno-ekonomskih zakona koje su dali u skupštinsku proceduru, kako bi se poboljšao kvalitet života građana, pomogla privreda i spriječila rasprodaja državnih resursa.

„Biće zanimljivo vidjeti da li će stranke vlasti biti principijelne i podržati ove naše predloge koje su podržale dok su bili u opoziciji”, navela je Vuksanović Stanković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije