Connect with us

Društvo

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Ukidanje SDT sunovrat Crne Gore na putu ka EU, uključiti međunarodne faktore

Published

on

Ukidanje SDT značilo bi kolaps i sunovrat jednog organa koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije i na taj način u daljem periodu Crna Gora ne bi mogla odgovoriti na zahtjeve iz poglavlja 23 i 24, smatra Draginja Stanković Vuksanović iz SDP-a.

Ona je za Radio Crne Gore saopštila da zato pozivaju da se povodom nastale situacije uključe Evropska komisija i drugi međunarodni faktori, kako bi u krajnje demokratskoj proceduri preduprijedili donošenje onih zakonskih rješenja koja bi zaustavila ili usporila put ka EU.

Kada su u pitanju ovako važni, a sistemski zakoni o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, treba napomenuti da su ovi zakoni, koji su važeći iz ove oblasti, usaglašeni sa našim evropskim partnerima, te je zato izuzetno važno, kaže ona, da se prilikom izmjene takvih zakonskih rješenja organizuje obavezno javna rasprava i zatraži mišljenje Venecijanske komisije.

Kako navodi, ukidanje SDT značilo bi kolaps i sunovrat jednog organa koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije i na taj način u daljem periodu Crna Gora ne bi mogla odgovoriti na zahtjeve iz poglavlja 23 i 24.

“Svi znamo da zatvoriti ta poglavlja je prioritet na putu ka EU u procesu EU integracija. Treba postaviti granice vlastite ambicije, jer nerealne ambicije su utočište za neuspjeh. Ko nema krila nekad se i laktovima služi da poleti, samo se plašimo da u tim pokušajima uzleta ne stradaju Crna Gora i njen put ka EU”, zaključila je ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije