Connect with us

Društvo

ZA DVIJE GODINE: U Plužinama policija nije privela ni jednog građanina

Published

on

Stanica policije u Plužinama, tokom dvije godine, nije privela ni jednog građanina, jer nije bilo težih incidenata, pokazuju zvanični podaci koje prezentuje portal Luča.

“Policijski službenici ovo objašnjavaju time da su Plužine malo mjesto u kojem se rijetko dešavaju incidenti u kojima je neophodna intervencija policije. lako nijesu imali lica lišenih slobode, kao ni zadržanih lica, opšti utisak je da ova Stanica policije dobro funkcioniše, sagledavajući sve aspekte koji su bili u fokusu rada NPM-a”, konstatuje se u Godišnjem izvještaju Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture koji se trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri. Podaci se odnose na 2018. i 2019. godinu.

Ova Stanica policije ne vodi evidenciju o licima pozvanim radi prikupljanja obavještenja od strane građana.

U Izvještaju, u kojem se konkretno tretira 2018. i 2019. godina, se podsjeća da ova Stanica policije nije obezbijedila pristup sanitarnom čvoru.

“Zaštitnik je dao Stanici policije u Plužinama preporuku da se obezbijedi u okviru prostorija za zadržavanje fiksirana stolica, što je u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje moraju ispunjavati prostorije za zadržavanje”, konstatuje se u dokumentu uz napomenu da Stanica policija mora voditi evidenciju o licima pozvanih radi prikupljanja obavještenja.

Prema zvaničnim podacima popisa od prije deset godina, u Plužinama koje imaju status Opštine, je živjelo 1.341 stanovnika. Varoš se nalazi uz samu obalu Pivskog jezera nedaleko od granice Bosne i Hercegovine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije