Povežite se sa nama

Društvo

ZASLUŽILA: Borovinić Bojović dobitnica godišnje nagrade Američke privredne komore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dobila je godišnju nagradu Američke privredne komore (AmCham) za poseban doprinos Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“.

AmCham, kako je navedeno u saopštenju resora za zadravlje, sprovodi ovaj program od aprila 2017. godine sa ciljem podizanja nivoa uzajamnog razumjevanja između privatnog i javnog sektora, kako bi se doprinijelo efikasnijem uklanjanju biznis barijera, kvalitetnijim tekstovima pravnih akata i boljoj primjeni pravnih normi od strane javne uprave, ali i privatnog sektora.

Zahvaljujući se na priznanju ministarka je istakla da je njen radni angažman pratio ogroman broj profesionalnih i ličnih uspjeha, ali i izazova.

– Kao neko ko je od malena svoj životni put opredijelio za dobro svih, kao neko ko potiče iz ljekarske porodice i ko je odlučan da se posveti stalnom usavršavanju, sticanju znanja i vještina, a sve s ciljem zaštite zdravlja i života ljudi, ovu nagradu doživljam kao ogromnu satisfakciju za još jedan angažam koji mi je namijenjen, a to je funkcija ministarke zdravlja. Iako je godina za nama bila puna izazova, rezultati su najbolji odgovor na sve nedobronamjerene i iz ko zna kakvih razloga kritike upućene zdravstvenom sistemu. Niz domaćih i međunarodnih ocjena, uključujući vaše godišnje priznanje, su omaž svim ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima kao i ostalima koji su temelj našeg zdravstvenog sistema – kazala je Borovinić Bojović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je AmCham prepoznala taj trud i rad i što su pružili značajnu podršku i bili pravi partneri na putu koji, kako je kazala, ima zajednički i jedini cilj, a to je unapređenje poslovnog ambijenta i uzajamnog razumijevanja na dobrobit svih.

– A, taj cilj počiva na dosljednosti Hipokratovoj zakletivi i geslu: “Nulta korupcija i potpuna transparentnost”. Naš uspjeh ima predznak zajedništva, sinergije i prijateljstva. Vlada Sjedinjenih Američkih Država stoji na čelu prijateljskog ešalona zemalja koje našoj državi pružaju istinsku pomoć u teškim vremenima. Od mnogobrojnih donacija koje su upućene našoj zemlji, sada ću posebno izdvojiti poslednju od 2,7 miliona dolara namijenjenih za borbu protiv kovida. Zdravstveni sistem Vam ovo nikada neće zaboraviti – poručila je ministarka zdravlja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
17.12.2021. 10:17

AmCham je svojom nagradom samo potvrdila mnogobrojna priznanja koja je dobila lekarka i misnistarka Borovinic-Bojovic ovih dana(ogromno priznanje u Rusiji). Ali ipak najvece priznanje za njen posveceni rad u lekarskoj struci, njen uspjeh u sprovodjenju Hipokratove zakletve, njen uspjeh u borbi protiv korupcije, dali su joj gradjani Crne Gore kada su joj ispred njegog ministarstva ostavili 2300 pari cipela kao uspomnu na 2300 umrlih od korone posle mera koje je zavela njena Vlada,proteklog leta. Tih 2300 gradjana Crne Gore, su primjer stravicno visoke korupcije kojoj je, osnovano se sumnja, podlegla ministarka Borovinic-Bojovic sa poziciji na koju je dosla nicim zasluzeno, a po naredbi jednog od najvecih neprijatelja Balkanskih naroda,posebno Crnogoraca, Prepametnog, Premracnog, Preobrzovanog, Prenemilosrdnog, Preossvjestenog, Blkazeno Pocivseg od korone, srpskog mitropolita Amfilohija Radovic. Ah, da AmCham, da bi potvrdili opravdanost dodjele Vase nagrade ovoj Velikoj Leko;raki, posvecenoj od malijeh nogah lecenju gradjana, procitajtye njeno pismo , dok je jos bila gimnazijalka,javne podrske Tenkistima, Tobdzijama, Snajperistima, Pjesadiji i Kriminalcima JNA koji su se stustili da pobiju gradjane Dubrovnika i sravne sa zemljom taj drevni, divni grad, da bi izgradili noviji i drevniji srpski Dubrovnik.

Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
17.12.2021. 10:41

Postovani americki investitori, okupljeni u AmCham. ovom nagradom lekarki i ministarki gospodji Borovinic-Bojovic, za “za poseban doprinos Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“, opalili ste snazan ponizavajuci samar demokratskim humanitarnim, poslovnim, pravdoljubivim, slobodarskim,, istinoljubivim, covjekoljubivim, i SAD iskreno prijateljskim snagama u Crnoj Gori. Nije na sicusnom, napacenom narodu Crne Gore, da predstavnicima velikog naroda SAD drzi bilo kakve pridike, ali ja Vam u svoje ime moram Vam rec da ste ovu nagradu, dodijeli osobi koja nicim i nikad nije zavrijedila da joj ukazete to priznanje.

Sponzor

Najčitanije