Connect with us

Društvo

ZBOG PRIJETNJI: Čirgić podnio krivičnu prijavu protiv Zečevića (VIDEO)

Published

on

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik podnio je Upravi policije prijavu zbog prijetnje, koje je, kako navodi telefonskim putem primio od izvjesnog Marka Zečevića koji je naveo i da je po zanimanju navodno novinar.

Poslušajte dio razgovora u kojem je prijećeno dekanu FCJK:

-Danas, 8. marta 2021. godine, malo prije 18 sati, imao sam poziv s nepoznatoga broja. Zvao je muškarac koji se predstavio kao novinar i kad se uvjerio da je dobio pravi broj, počeo je s uvredama i prijetnjama da sam Turčin, poturica, džukela, da prestanem da zavađam pravoslavni narod u CG… Nakon toga predstavio se kao Marko Zečević. Jedan dio razgovora snimio sam, a nakon toga prekinuo vezu – naveo je Čirgić u prijavi.

Dodaje i da je po prekidanju veze, počeo dobijati poruke s istoga broja, a nakon upozorenja da prestane s uvredama i prijetnjama, uslijedile su poruke u nešto blažem tonu.

-Napominjem da se ovo desilo nakon današnjega protestnog skupa na Cetinju i izjave eksperta za kulturu Dragana Koprivice i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u kojem sam nazvan uličarom, huliganom te izgrednikom koji je naveo građane na napad na zgradu bivšega Ministarstva kulture. Imajući ukupan kontekst u kojem živim i djelim, poziv i prijetnje sam shvatio i doživio ozbiljno zbog čega osjećam ugroženost i strah po sebe i svoj život, kao i za život i integritet moje porodice – istakao je Čirgić.

Na Cetinju je, podsjećamo, danas organizovano protestno okupljanje profesora i saradnika Fakulteta za crnogorski jezik i književnost zbog toga što Vlada CG, odnosno resorno ministarstvo nije od prošle godine uplatilo nijednu ratu za tu ustanovu – uprkos zakonskoj obavezi privremenog finansiranja.

Oni su šetnju organizovali do Ministarstva kulture.

Na protestu su govorili Boban Batrićević i Adnan Čirgić.

Studenti su nosili transparente sa napisima “Što ste na nas digli Rajku”, “Dritane sloboda misli se ne može uhapsiti”, “Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke, sporta i etničkog čišćenja”…

1 Comment

1 Komentar

  1. GRAĐANSKI

    10.03.2021. at 18:32

    Ovi Zečević je, liše “divnog” intelekta i “finog” vaspitanja, popio i koju kap alkohola koja mu nije dobro pala na život.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije