Povežite se sa nama

Zdravlje

Radulović: Podrška građana Crne Gore EU porasla na preko 74, a ideji članstva u NATO na 67 odsto

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Radulović je rekao da Crna Gora ostaje posvećena EU integraciji i savezništvu u NATO, gdje sa Litvanijom sarađuje u okvirima važnim za globalnu bezbjednost

Prema posljednjim istraživanjima podrška građana Crne Gore Evropskoj uniji porasla (EU) porsala je na preko 74odsto, kao i ideji članstva u NATO na 67 odsto, saopštio je ministar vanjskih poslova Crne Gore, Đorđe Radulović.

Radulović se kako je saopšteno iz Minstarstva vanjskih poslova (MVP) sastao sa ministrom vanjskih poslova Litvanije Gabrijeliusom Landsbergisom.

“Crna Gora i Litvanija njeguju tradicionalno prijateljske odnose što dokazuje i važan jubilej, 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države”, istaknuto je na sastanku.

Radulović je rekao da Crna Gora ostaje posvećena EU integraciji i savezništvu u NATO, gdje sa Litvanijom sarađuje u okvirima važnim za globalnu bezbjednost.

On je kazao i da je Crna Gora posvećena ispunjavanju obaveza koje proističu iz članstva, kao i opredjeljenju da doprinese regionalnoj stabilnosti, te da podržava veću zastupljenost Zapadnog Balkana, kao strateški važnog regiona za NATO Alijansu.

“Posebnu zahvalnost Litvaniji ministar Radulović istakao je na njenoj snažnoj podršci koju pruža Crnoj Gori na putu evropske integracije, a koja se ogleda u otvorenom i kontinuiranom zastupanju politike proširenja, te projektima Tvining i Tajeks za razmjenu iskustava i znanja”, piše u saopštenju MVP.

Iz tog Vladinog resora su naveli da je Landsbergis naglasio politika proširenja EU na Zapadni Balkan ima neupitnu podršku Litvanije.

“Litvanija je prijatelj i partner Crne Gore i međusobna podrška u važnim pitanjima od značaja je za produbljivanje sveukupne saradnje dvije države”, rekao je Landbergis.

Iz MVP su saopštili da su šefovi diplomatija pohvalili saradnju dvije države u oblasti odbrane uz saglasnost da postoji prostor za njeno unapređenje i u drugim oblastima poput ekonomije i turizma.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije