Povežite se sa nama

Društvo

ZEKOVIĆ: Među sedmoricom civila bili vatrogasci iz Budve, Carevićeve “udarne pesnice“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Organizacioni koordinator Građanske inicijative ,,21. maj“ Aleksandar Saša Zeković tvrdi da su se među sedmoricom civila koji su, kako je Pobjeda juče izvijestila, 4. septembra, bez legitimisanja, prošli policijske ček-pointe na Cetinju i ušli u dvorište Cetinjskog manastira, nalazili i vatrogasci iz Budve, koji su ,,udarna pesnica“ predsjednika opštine Marka Bata Carevića.

– Među sedmoricom tajnovitih civila su bili i vatrogasci iz Budve koji predstavljaju udarnu pesnicu predsjednika budvanske opštine Marka Carevića. Prema mojim informacijama iz Službe zaštite i spašavanja Budva, jedan broj vatrogasaca je već duže dobrovoljno angažovan i kao obezbjeđenje aktuelnog budvanskog gradonačelnika. Koriste se i za specijalne političke namjene kakva je bila intronizacija mitropolita Srpske pravoslavne crkve na Cetinju – kazao je Zeković za Pobjedu.

Prema njegovim saznanjima, sedmorica civila su prošla različite kontrole policije iz Kolašina, Budve i granične policije iz Berana – a njihov prolazak nije evidentiran.

– Na propusnim tačkama njihov ulazak od strane policijskih službenika nije evidentiran. Predvodio ih je sveštenik. Prošli su različite kontrole koje su držale jedinice policije iz Kolašina, Budve i granične policije iz Berana. Jedan broj lica propušten je i tokom dijeljenja obroka policijskih službenicima. Cetinjski manastir je bio pun civila iz Zete i Budve, a zvaničnici MUP-a, koji su prvobitno to negirali -još uvijek nijesu objasnili razloge njihovog boravka tamo – ističe Zeković.

Nekadašnji predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije napominje da su Miodrag Živković, Aleksandar Pavićević i on još 4. septembra 2021. godine podnijeli krivičnu prijavu zbog činjenice što se u Cetinjskom manastiru nalazi veći broj osoba „koje ne pripadaju bratstvu Manastira i naoružani su“.

Za sada, koliko je javnosti poznato, policija ni tužilaštvo nijesu reagovali na krivičnu prijavu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Ivan
Ivan
24.12.2021. 09:44

Obrukali uniformu i sluzbu ako su bili vatrogasci. To su humani ljudi svih vjera i nacija,medjutim to trulo tkivo treba izbaciti i krivicnu prijavu.

Sponzor

Najčitanije