Connect with us

Društvo

ZEKOVIĆ: SPC organizovala 570 javnih okupljanja za godinu

Published

on

Srpska pravoslavna crkva od decembra prošle godine do 1. septembra ove otvoreno ili preko drugih struktura, organizovala je gotovo 570 zakonitih i protivzakonitih javnih okupljanja protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je nekadašnji predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković.

On je kazao da je kao neposredna reakcija na izmjenu tog Zakona, od onih koji se pozivaju na odbranu sekularne i nezavisne Crne Gore i njenog istorijskog i kulturnog nasljeđa, za danas u Podgorici najavljeno održavanje prvog spontanog okupljanja.

Zeković smatra da se usvajanjem izmjena ovog zakona, SPC privileguje, da se Crnoj Gori oduzima pravo na kulturnu baštinu, i da se takozvano crkveno pitanje produbljuje i komplikuje, a politički, društveni i kulturni život zemlje se nepovratno mijenja.

On je ocijenio da je policija ove godine generalno pokazala privrženost zakonu, demokratiji i osnovnim demokratskim vrijednostima.

“Važno je da tako nastavi i pod novom Vladom Crne Gore i prema novom ciklusu demonstracija. Uz poštovanje osnovnih zdravstvenih mjera, vlasti su dužne da uvaže spontanu reakciju i mirna okupljanja građana”, poručio je Zeković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije