Connect with us

Ekonomija

DA LI DRŽAVNA ŠAPA PUNI PRIVATNE DŽEPOVE: Šta se krije iza populističkih odluka Vlade o uzimanju koncesija, kupovini preduzeća i akcija?

Published

on

Posljednja u nizu odluka Vlade Crne Gore da stavi van snage svoj zaključak iz 2019. godine, preuzme u potpunosti upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane do dodjela koncesije, još je jedan u nizu putokaza o radu izvršne vlasti u tehničkom mandatu koja populističkim odlukama može da nanese ogromnu štetu državi, ali i korist pojedincima.

Uzimanje koncesije dolazi u trenutku kada država za to nema valjano opravdanje ni spremnu infrastrukturu, pa se već sada najavljuju problemi u funkcionisanju. I sam kontroverzni premijer Dritan Abazović koji odavno nema podršku u parlamentu ali ni od građana, najavio je da je “moguće da ćemo doći u situaciju otežanog prevoza”.

”Ne treba isključiti to kao mogućnost. Međutim, dok se ne bude uspostavila linija, očekujem da dođu trajekti sa strane koje ćemo mi možda i kupiti”, dodao je Abazović.

Državna “šapa” na ekonomiju nije politika razvijene Evrope, upravo suprotno

Dakle, nema opravdanja za uzimanje koncesije Pomorskom saobraćaju, a ni rješenja za prevoz putnika. Abazović “očekuje” da će doći “trajekti sa strane” ali ne precizira koji trajekti, čijeg vlasnika, dok čak najavljuje da će ih “možda i kupiti”. Da li je moguće kupiti “nečije” trajekte, bez tendera, ostaje da se vidi. Svakako da najava potencijalne kupovine “trajekta sa strane” već u startu miriše na dogovorene poslove, što ne bi bila novina u radu ove Vlade.

”Abazovićeva šapa”

Abazovićevim rječnikom rečeno “država stavlja šapu na sve”. Državna “šapa” na ekonomiju nije politika razvijene Evrope, upravo suprotno. Konukurentost, razvoj tržišne ekonomije i što manje državnog intervencionizma odlike su najrazvijenijih ekonomija svijeta, sa najvećim stepenom vladavinom prava. Jer je iskustvo pokazalo da se sa državnom imovinom najlakše manipuliše, a korupcija najviše vlada.

Dosadašnji raskidi ugovora, kupovine akcija, kao i imovine preduzeća, tjeranje investitora, pokazali su da se iza svakog poteza izvršne vlasti u posljednje dvije godine kriju radnje za Specijalno tužilaštvo. Jedan od primjera je  raskid aranžmana za put Meljine – Petijevići, po kojoj je formiran krivični predmet radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti iz nadležnosti Specijalnog tužilaštva. Ovu odluku je donijela Vlada u kojoj je Abazović bio potpredsjednik.

Posao za SDT?

Slobodna zona i šverc cigareta

Sljedeći primjer “stavljanja državne šape” su zaplijenjene cigarete u Slobodnoj zoni Luke Bar. Podsjećamo, uz medijsku pompu je u maju prošle godine oduzeto 145.000 paketa cigareta u Luci Bar, čija vrijednost iznosi više desetina miliona eura. Tome je prethodila takođe Odluka Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone „Luka Bar“.  Abazović se tada hvalio da je  “zadan snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko Luke Bar”.

“Nakon 30 godina, došao kraj švercu cigareta”, slavodobitno je na Twitter nalogu objavio Abazović.

Epilog ove “državne šape”  je svima poznat – Rade Milošević, tadašnji  direktor Uprave Prihoda i carina, jedan od najbližih i najintimnijih prijatelja i saradnika Dritana Abazovića, uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva  zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja je krala i švercovala cigarete zaplijenjene u Luci Bar. Još uvijek se ne zna gdje se te cigarete nalaze, niti da li su uništene.

Rade Milošević koji je uhapšen zbog šverca cigareta i njegov intimus Dritan Abazović: Kakve tajne krije Slobodna zona Luke Bar?

Sumnjiva kupovina akcija Luke Bar

Abazović je “šapu” stavio na još jednu kompaniju – Luku Bar. Podsjećamo, Portal Aktuelno je pisao o kupovini paketa akcija Luke Bar od strane države koja se, bukvalno, desila preko noći.

Vlada je u četvrtak popodne, 08. decembra 2022. godine objavila da će iz budžeta izdvojiti 9,4 miliona eura kako bi u ime države otkupila dodatnih 18 odsto akcija AD Luka Bar i „ostvarila dvotrećinsko vlasništvo države, što joj omogućava donošenje strateških odluka za Luku“, da bi već u petak ujutru, 09. decembra, to i uradila.

Šta će Vladi Crne Gore, u momentu kada nema novca i predviđa zaduženje od 600 miliona eura, dodatni paket akcija Luke Bar u kome već ima 54 odsto akcija? Ovo pitanje je ostalo bez zvaničnog odgovora. Opravdanja iz Vlade o navodnom “vraćanju” preduzeća u vlasništvo države ne piju vodu, jer je Luka Bar već bila u većinskom državnom vlasništvu.

Zbog toga se u javnosti Crne Gore sve više spekuliše da je iz ovog posla neko iz Vlade dobro profitirao. Spekulacije se javljaju zbog niza nepoznanica u ovom poslu od toga kako je angažovana brokerska kuća za ovu transakciju, s obzirom na to da nije sproveden tender za ovaj posao vrijedan više od devet miliona eura. Dalje, Vlada Crne Gore je akcije platila oko 90 centi, dan nakon što je donijela zvaničnu odluku o kupovini. Nominalna vrijednost akcije je nešto više od eura, ali se akcijama Luke Bar sve do kraja avgusta trgovalo po cijeni od 25 do 30 centi.

Šta će biti sa poslom oko trajekta Kamenari-Lepetani, pokazaće vrijeme

Ko je imao koristi od insajderske informacije?

Međutim, početkom septembra na Montenegroberzi počinje porast prodajnih naloga za cijenu od euro po akciji. U oktobru Udruženje manjinskih akcionara Crne Gore na tržište daje blok od 15 odsto akcija Luke Bar po cijeni od euro! Već tada se neformalno i u uskom krugu zainteresovanih moglo čuti da Vlada namjerava da kupi akcije.

Ta insajderska informacija mogla je imati značaja onima koji su kupovali akcije po 25 centi, a prodali ih po euro. Da li je bilo takvih inputa i da li su cijene akcija Luke Bar, posebno ako se ima u vidu nagomilani gubitak kompanije od 14 miliona, zaista mogle i realno porasti sa 30 centi na euro za mjesec dana, takođe je pitanje za tužilaštvo. Jer je analogno tome, neko ko je kupio akcije u decembru 2020. i januaru 2021. za milion eura, te iste akcije prodao Vladi za tri miliona. Teško je povjeravati da je vrijednost akcija realno porasla za toliki iznos, a još teže da bi se našao kupac, mimo Vlade Crne Gore, da ih plati po to cijeni.

Ove dileme bi trebalo da riješe nadležni istražni organi. Jer je iskustvo pokazalo da je zajednički imenitelj za sve ove poslove Vlada Crne Gore. Da li će tako biti i sa poslom oko trajekta Kamenari-Lepetani, pokazaće vrijeme.

L.P.Đ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije