Connect with us

Ekonomija

EKONOMSKA SABOTAŽA U INTERESU ”OTVORENOG BALKANA”: Partijski uhljebi igraju po melodiji ”srpskog sveta”

Published

on

Predsjednica Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zorica Vojinović i direktor Đuro Milošević očigledno smatraju da ovo državno preduzeće ne treba da radi u službi države i njenih građana, već za lične i političke interese uske grupe pojedinica iz rukovodstva firme i njihove nalogodavace.

Ova konstatacija u kontinuitetu se potvrđuje kao nesumnjivo tačna, a najnoviji primjer malverzacija i zakulisnih radnji koje joj idu u prilog, vezan je za odluku da se šestosjed koji je skladišten u ski-centru Kolašin 1450, preseli iz Kolašina u dva magacina – jedan u Mojkovcu, a drugi u Bijelom Polju.

Odluka je donesena od strane Odbora direktora Skijališta, odnosno Vojinović i direktora Miloševića i to  bez saglasnosti resornog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma na čijem je čelu Goran Đurović.

Iako je šestosjed i ove sezone mogao da se instalira i bude funkcionalan u Kolašinu, Vojinović, Milošević i njihovi nalogodavci žele po svaku cijenu da ga premjeste u skladišta u Mojkovcu i Bijelom Polju i pored toga što ni za sledeće dvije zimske sezone u mojkovačko-bjelopoljskom skijalištu ne bi mogao da bude u funkciji.

Devastirani ski-lif na Cmiljači u Bijelom Polju: Da li su Zorica Vojinović i Đuro Milošević planirali da šestosjed iz Kolašina ”valorizuju” na ovaj način?

Dva lifta koja su postavljena u Mojkovcu i Bijelom Polju, ne samo što nikad nijesu pušteni u pogon, već su pokradeni i devastirani. Tako da je za očekivati da će šestosjed koji palniraju da premjeste iz Kolašina, doživjeti istu sudbinu.

Ovakav potez sa aspekta biznis-logike, i dobrobiti sjevera Crne Gore, ali i čitave države je apsolutno sulud, i predstavlja samo kontinuitet konstantne sabotaže razvoja ski-turizma u Kolašinu od strane nestručnih političkih uhljeba koji rade za tuđe interese.

Cmiljača – produkt (ne)rada partijskih uhljeba: Kad potpuno unište opremu, možda da plate Ljevnaića da je prebaci na Jahorinu ili Kopaonik?

Partijski uhljebi okupirali Skijališta

Da bi uvidjeli zašto se u Skijalištima u kontinuitetu sprovode naizgled apsurdne i krajnje štetne biznis odluke, moramo obratiti pažnju na više aspekata.

Prvi je što su na čelu tog preduzeća postavljeni partijski uhljebi koji su preživjeli više smijena vlasti zahvaljujući svojim ”kameleonskim” sposobnostima.

Predsjednica Odbora direktora Skijališta Zorica Vojinović je za to najbolji primjer.

Kako su kazali naši izvori, ona je prije ”oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine radila u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i predstavljala se kao veliki poklonik tadašnje vladajuće partije – DPS-a.

Nakon što je došlo do promjene vlasti, i kada su Demokrate u raspodjeli ”po dubini” dobile Skijališta, predstavila im se kao njihova vjerna simpatizerka i kao ”vrsni poznavalac ski-turizma”, nakon čega je postavljena za predsjednicu Odbora direktora.

Zorica Vojinović: Fotelja i Ljevnaićevi interesi na prvom mjestu

Slično je uradila i nakon pada vlade Zdravka Krivokapića i proglašavanja za premijera Dritana Abazovića, od kada se, da bi zadržala fotelju, predstavlja kao simpatizerka URA-e. U ovakvom ponašanju je samo imitirala Ivana Ašanina, kolegu iz Odbora direktora, nekadašnjeg predsjednika OO DPS Mojkovac, koji je nakon što je izvisio za mjesto predsjednika Opštine, prešao u GP URA. Slično se ponaša i direktor Skijališta Đuro Milošević, za koga se sumnja da je spreman da i zvanično pređe u GP URA da bi sačuvao fotelju.

U službi tuđih interesa

Ako se uzme u obzir da ovakvi kadrovi vode Skijališta, uopšte ne čudi odluka da se šestosjed odveze i da trune u skladištima u Bijelom Polju i Mojkovcu, umjesto da je već postavljen u kolašinskom dijelu Bjelasice koji gravitira prema beranskom i andrijevačkom dijelu planine, gdje postoje svi uslovi za njegovu nesmetanu upotrebu.

Fotelja važnija od dobrobiti Kolašina: Da li je Milošević odlučio da pređe u URA-u i uzme mojkovačku ličnu kartu?

Osim funkcije i eventualnih sitnih finansijskih interesa, rukovodstvo Skijališta se na ovako štetne poteze odlučuje pod uticajem stranih lobista, neprijatelja Crne Gore koji promovišu velikodržavne projekte i žele u praksi da ih sprovode.  

Jedan od takvih ”lobista” je Dejan Ljevnaić bivši direktor JP ”Skijališta Srbije” i aktuelni direktor Olimpijskog centra Jahorina, kome projekat ”Otvoreni Balkan” širom otvara vrata za razne malverzacije.

Ljevnaić svoje hegemonističke ”biznis planove” sprovodi zajedno sa Zoricom Vojinović, koja važi za njegovu veoma blisku saradnicu, koja prema njemu gaji visok stepen naklonosti.

Treba podsjetiti da je Ljevnaić, nedavno u poltronskom pisanom uratku objavljenom u srpskoj propagandi, na sva zvona promovisao Otvoreni Blakan i šlihtao se srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Ljevnaić je sebe uveliko promovisao kao Vučićevog agenta za širenje velikosrpskih interesa, a njegova veza sa Vojinović i želja da za lične interese, i interese okolnih država iskoristi Skijališta Crne Gore, odličan je primjer malverzacionog djelovanja osvajačke politike Otvorenog Blakana, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Aleksandar Vučić i Dejan Ljevnaić: Arhitekta i izvođač radova ”Otvorenog Balkana”, odnosno ”srpskog sveta”

Ljevnaić je kao specijalista za ”srpski svet” poslat na Jahorinu gdje, kako smo naveli, upravlja Olimpijskim centrom.

Ne bi čudilo da šestosjed završi na Jahorini ili Kopaoniku

Dakle, okolnosti su sljedeće – Skijališta vode partijski uhljebi, koji su povezani sa opasnim agentima ”Otvorenog Balkana”, kao što je Ljevnaić, koji nastoji da sprovede ”ekonomsko osvajanje” crnogorskih ski resursa. To je ništa drugo do ekonomska integracija u ”srpski svet”, gdje bi resursi Crne Gore korstili svima osim Crnoj Gori i njenim građanima!

Stoga se ne treba čuditi ako jednoga dana dođemo u situaciju da šestosjed, ili neki drugi dio opreme koju su platili građani Crne Gore, iz Kolašina, umjesto u Mojkovac, završi upravo na Jahorini, kojom upravlja Ljevnaić, ili na Kopaoniku gdje je ovaj Vučićev agent nekad gazdovao! Ako se budu pitali kadrovi kao Vojinović, Milošević ili Ašanin – velike su šanse za ostvarivanje ovakvog scenarija.

”Nije isključeno da će, ako šestosjed bude prebačen u skladišta u Mojkovcu i Bijelom Polju, nakon što godinama bude trunuo jer se ne upotrebljava, neko ‘doći na ideju’ da se ta oprema prebaci na Jahorinu ili Kopaonik, da bi se iskoristila. A pri tom se uporno zanemaruje činjenica da je šestosjed već ove godine mogao da bude funkcionalan u Kolašinu”, rekli su naši izvori dobro upućeni u dešavanja u Skijalištima Crne Gore.

Kako ističu, cilj je jasan – nastavak sabotaže Crne Gore koji se sastoji u namjeri da se po svaku cijenu srpiječi razvoj ski-turizma i ski-infrasktrukture, koji predstavljaju jednu od glavnih razvojnih projekata ne samo sjevera, već i cijele Crne Gore.

”Jer ako bi partijski uhljebi i njihovi nalogodavci uspjeli da sabotiraju razvoj sjevera, prije svega Kolašina, koji je u rapidnoj ekspanziji, jako bi doprinijeli ekonomskoj stagnaciji Crne Gore. To partijske uhljebe i njihove nalogodavce ne zanima, bitni su lični interesi i ispunjavnje hegemonističkog projekta čiji su nosioci Aleksandar Vučić i njegov potrčko premijer u tehničkom mandatu Abazović”, rekli su naši izvori.

Dritan Abazović i Aleksandar Vučić: Daću ti ja Skijališta, neka dođe Ljevnaić da ih nosi na Jahorinu i Kopaonik, čekaju ga Zorca i Đuro!

S obzirom da veleizdajnik kao što je odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović po nalogu Beograda i njegovih mentora Vučića i Porfirija Perića, želi da izbriše Crnu Goru, nije ni čudo što se rukovodstvo Skijališta na čelu sa Vojinović i Miloševićem ovako ponaša.

Kontinuitet malverzacija

Portal Aktuelno već je pisao o malverzacijama u Skijalištima, zbog čega smo se našli na meti reketiranja preko sudova, kada su tužbe podnijeli Ljevnaić i Zorica Vojinović.

Ljevnaić i Vojinović su u tužbama podnesenim protiv naše medijske kuće krajem marta, maltene priznali navode iz tekstova portala Aktuelno da su ’’interesna grupa koja je spremna da žrtvuje ski sezonu na Bjelasici radi ličnih interesa’’. Valjda po principu vrijednosti koje promoviše Vučić preko projekta Otvoreni Balkan!?

Dokaz za ovu tvrdnju je i činjenica da su Vojinović i Ljevnaić tužili portal Aktuelno, između ostalog, zbog teksta pod naslovom – ’MEĆAVA DEZINFORMACIJA Medijski reketaši sabotiraju zimsku turističku sezonu’’.

U tužbi navode citat koji ih je navodno najviše zabolio:

’’Kako saznaje portal Aktuelno, iza ovih napada i širenja dezinformacija stoji interesna grupa koja je zbog ostvarivanja ličnih planova spremna da žrtvuje i zimsku turističku sezonu na Bjelasici’’.

S obzirom da se u pomenutom tekstu Ljevnaić uopšte ne pominje, a Vojinović se pominje samo u kontekstu da nije izvor informacija, jasno je da su se nevješto sklepanom tužbom ofirali i sebe prepoznali kao dio ’’interesne grupe koja želi da ostvari lične planove’’, priznali malverzacije, zakulisno djelovanje i potvrdili pisanje portala Aktuelno! Jer kako drugačije objasniti tužbu Ljevnaića i Vojinović za povredu ugleda i duševne patnje zbog teksta u kome se pominje ’’interesna grupa’’, a pri tom se njihova imena ne pominju, osim da su se prepoznali kao pripadnici te grupe!?

Ljevnaić se prepoznao u malverzacijama sa ski-pasovima?

Treba još pomenuti da je Ljevnaić tužio i za tekst ’’SA ZIMSKOM OTVORENA I ”SPIN-SEZONA” Medijsko reketiranje i lični interesi ugrožavaju ski-turizam na Bjelasici!?’’ u kojem se takođe ne pominje, što znači da se opet prepoznao i priznao svoje zakulisne radnje i malverzacije!

Dejan Ljevnaić: Da li time što traži da se ukloni tekst u kojem se i ne pominje priznaje učešće u malverzacijama koje se u tekstu navode?

Simptomatično je da Ljevnaić tuži zbog ovog teksta u kome se navodi sledeći citat:

”Kolašin 1450 je bio spreman da nabavi najsavremenije aparate za mjerenje parametara posjećenosti po svjetski priznatim standardima. Međutim, određene interesne grupe bliske pojedincima iz Odbora direktora Skijališta, su te aparate nudile po četiri puta većoj cijeni od tržišne. U lobiranju za prihvatanje te ponude možda treba tražiti jedan od razloga medijskih pritisaka koji su uslijedili”, rekli su naši izvori.

Promoter Vučićevog i Abazovićevog projekta Otvoreni Balkan – Ljevnaić očigledno se prepoznao u ovoj malverzaciji, jer ga portal Aktuelno nije pominjao!

Tužbe su stigle i za tekst – ’’LIČNI INTERESI IZNAD RAZVOJNOG PROJEKTA Vojinović svojim zakulisnim radnjama direktno sabotira uspješno povezivanje skijališta’’, u kojem se iznose činjenice o malverzacijama članice Odbora dikretora Skijališta Crne Gore. Ljevnaić se ni u tom tekstu ne pominje, što znači da se opet prepoznao i indirektno priznao svoje ilegalne radnje!

Rasvjetljavanje kriminalnih radnji

I na kraju treba pomenuti da je i Vojinovićku i Ljevnaića očigledno najviše zabolio tekst pod naslovom ’SABOTAŽA SKIJALIŠTA PRELAZI U ZONU KRIVIČNE ODGOVORNOSTI: Tenderskim malverzacijama i ”pumpanjem” cijena ratraka oštetili državu za desetine hiljada eura!?’’, u kom se potencira njihova eventualna krivična odgovornost prilikom nabavke ratraka – tabača snijega koji se koriste za skijaške staze.

U tom tekstu zaista smo pomenuli i Ljevnaića i Vojinović, uz iznošenje konkretnih podataka o očiglednim malverzacijama.

U tekstu koji možete pročitati na linku gore, naveli smo da postoje određene interesne grupe koje su radi lične koristi spremne, ne samo da oštete Skijališta Crne Gore, već i da uđu u zonu krivične odgovornosti. O tome najbolje govori i skandal koji se desio prilikom nabavke ratraka – tabača snijega koji se koriste za skijaške staze.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, skijalište Kolašin 1600 dobilo je ratrake mnogo jeftinije od onih koje su naručili i platili, a sumnja se da je sve urađeno da bi određena grupa ljudi izvukla materijalnu korist.

U sve ove sumnjive priče umiješan je Ljevnaić, promoter Vučićevog Otvorenog Balkana, a sa njim, po svemu sudeći, i rukovodstvo Skijališta Crne Gore. Stoga crnogorskoj javnosti na osnovu ovog primjera treba da bude jasno šta je pozadina i kakva lica stoje iza sabotaže ski-turizma u Crnoj Gori, za interese zlokobnog velikodržavnog, malverzacionog projekta Otvoreni Balkan.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije