Connect with us

Ekonomija

ERAKOVIĆ: Jasno zašto gase MA, žele da ustupe isplative linije zemlji koju više vole

Published

on

Član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Jevto Eraković izjavio je da je ministar finansija Milojko Spaić za dvije nedjelje svog službovanja uspio da tajnim i nezakonitim radnjama zaduži državu 890 miliona eura, ugasi nacionalnu avio kompaniju nakon 26 godina poslovanja i donese odluku kojom je Crna Gora jedina država Evrope koja nema usvojen budžet.

Jasan je, kako navodi, motiv Vlade da ugase MA.

“Želite da ustupite profit isplativih linija kompaniji iz zemlje koju vi više volite i shvatam da više volite neko drugo nebo, ali zapamtite gospodine Spajiću više nas je koji volimo Crnu Goru i koji nećemo dozvoliti njeno plansko uništavanje. Gospodine Spajiću, zapalo Vas je ni krivog ni dužnog da budete ministar”, kazao je Eraković.

Prema njegovim riječima, nakon 14 dana, Spajić je i kriv i dužan skoro milijardu eura.

“Pozivam Vas da podnesete ostavku i prepustite brigu o državi ljudima koji imaju rješenja i znanje kako se to radi, i to bez svaljivanja krivice na druge”, kazao je Eraković.

“Vjerovatno naučen da više puta izgovorena neistina postaje istina, u maniru vještog manipulatora, ministar finansija Milojko Spajić danima zajedno sa svojim kolegama ponavlja tezu da je Crna Gora zatvaranjem granica “udavila turizam”, i podmeće da je niko drugi do predsjednik države Milo Đukanović“ostavio zaposlene Montenegro Airlinesa bez hljeba”, a ne Vlada čiji je član, u čemu je njegova uloga ključna, i to samo nakon dvadesetak dana od preuzimanja dužnosti, kazao je Jevto Eraković, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

“Zapanjujuća je ta urođena lakoća političkog blefiranja, ili bezobrazluka, kako hoćete, za šta se jedino do sada potvrdio kao ekspert, uz odsustvo elementarnog kućnog, ako već nema političkog vaspitanja”, ističe Eraković.

Spajić je, naglašava,za dvije nedjelje svog službovanja uspio da tajnim i nezakonitim radnjama zaduži državu 890 miliona eura, ugasi nacionalnu avio kompaniju nakon 26 godina poslovanja i donese odluku kojom je Crna Gora jedina država Evrope koja nema usvojen budžet, nakon što je njegov premijer dan ranije najavio da “samo što nije dostavljen Skupštini”.

“Zna Spajić da je Crna Gora bila prva država Evrope koja je proglašena državom bez COVID 19 infekcije i da je već tada Crna Gora otvorila granice prema mnogim državama Evrope. Neodgovornim ponašanjem grupa i pojedinaca, gotovo svakodnevnim litijama, ilegalnim prelascima granica prema Srbiji koja je bila u epidemiološkom haosu, kao i takvim prelascima iz Srbije i Republike Srpske, što je nažalost isprovociralo i kontraskupove, grubim kršenjem mjera NKT-a došli smo u poziciju da imamo ponovnu importaciju virusa i otežanu kontrolu širenja. Sjetiće se ministar nakon toga i skupova kojima je i sam prisustvovao i doprinio stanju širenja epidemije”, navodi Eraković.

Mjere NKT-a su, ističe on, donošene uvijek na prijedlog Instituta za javno zdravlje i uvijek sa jasnim stavom da su važniji životi građana Crne Gore nego bilo kakav profit.

“A pravo pitanje za “eksperte”, kako se i ministar predstavlja, jeste: koje mjere su sada na snazi? Jedne mjere se javno prezentuju, druge objavljuju u medijima, a treće u Službenom listu. Mjere koje uništavaju zimsku turističku sezonu u Crnoj Gori, koje guše privredu, koje su selektivne i politički (crkveno) motivisane i nemaju utemeljenje u struci? E, to je gospodine Spajiću „davljenje zimskog turizma“ kome ste gašenjem našeg Montenegro Airlinesa dodali „davljenje ljetnjeg turizma“, navodi Eraković.

Njemu je jasan motiv Vlade da ugase MA.

“Jasan je Vaš motiv da gašenjem MA, želite da ustupite profit isplativih linija kompaniji iz zemlje koju vi više volite i shvatam da više volite neko drugo nebo, ali zapamtite gospodine Spajiću više nas je koji volimo Crnu Goru i koji nećemo dozvoliti njeno plansko uništavanje. Gospodine Spajiću, zapalo Vas je ni krivog ni dužnog da budete ministar”, kazao je Eraković.

Prema njegovim riječima, nakon 14 dana, Spajić je i kriv i dužan skoro milijardu eura.

“Pozivam Vas da podnesete ostavku i prepustite brigu o državi ljudima koji imaju rješenja i znanje kako se to radi, i to bez svaljivanja krivice na druge”, kazao je Eraković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije