Connect with us

Društvo

GLAVNI GRAD RASPISAO KONKURS: Podrška za biznis ideje na području Stare Varoči i Drača

Published

on

Zbog velikog interesovanja građana za Konkurs za podršku biznis ideja na području gradskog naselja Stara varoš, Glavni grad je danas objavio novi konkurs koji će pored Stare varoši obuhvatiti biznis ideje za područje gradskog naselja Drač.

Iz Glavnog grada ističu da im je želja da podstaknu ekonomski razvoj i proizvodnju, posebno razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, kao i da podstaknu valorizaciju kulturnih potencijala uz afirmaciju tradicije i kulturne posebnosti tog dijela Podgorice.

“Za ove namjene planirana su bespovratna sredstva u iznosu 50.000 eura (od čega će se 40.000 eura usmjeriti na direktnu podršku biznis idejama, dok će 10.000 eura biti utrošeno za brendiranje i turističku signalizaciju u ovim naseljima). Konkursom je predviđeno da biznis ideja bude predstavljena kroz biznis plan, a maksimalni iznos odobrenih sredstava iznosiće 10.000 eura. Jedno lice može konkurisati sa najviše dva biznis plana od kojih će jedan biti podržan”, istakli su u saopštenju.

Kako kažu, ovakav vid finansijske podrške odličan je podstrek za pokrenje biznisa kojim će ove dvije lokacije imati nove kreativne punktove na kojima će se ljudi okupljati i uživati u radu nekih pomalo zaboravljenih zanatskih djelatnosti, po kojima je ovaj kraj bio prepoznatljiv.

“Cijeneći važnost kulturno-istorijskog  potencijala ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini nastavićemo sa dobrom praksom afirmacije naših vrijednih sugrađana”, navedeno je u saopštenju.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je prošle godine uspješno realizovan Konkurs za podršku biznis idejama na području Stare varoši, zahvaljujući čemu danas na tom prostoru na njihovo veliko zadovoljstvo Podgorica ima suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji su promijenili sliku ovog gradskog istorijskog jezgra.

“Prijava na Konkurs predaje se u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Njegoševa broj 13, 81000 Podgorica, sa naznakom: KONKURS ZA PODRŠKU BIZNIS IDEJAMA NA PODRUČJU GRADSKIH NASELJA STARA VAROŠ I DRAČ – NE OTVARATI PRIJE ZVANIČNOG OTVARANJA. Prijave na Konkurs podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja Konkursa u dnevnom štampanom mediju”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije