Connect with us

Ekonomija

I ABAZOVIĆ TVRDI DA VLADA NIJE DONIJELA ODLUKU O GAŠENJU MA: Ne možemo prihvatiti Mijačevu ponudu

Published

on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da Vlada nije donijela odluku o gašenju nacionalne aviokompanije Montenegroerlajns kao i da nije moguće da prihvate ponudu biznismene Veselina Mijača o preuzimanju MA.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio na konferenciji za medije da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, da se u skorom roku očekuje stopiranje letova Montenegro Erlajnsa (MA) kao i da su svjesni šta znači gašenje kompanije za narednu turističu sezonu.

On je medjutim danas rekao da Vlada nije donijela odluku o gašenju. Poslanik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević nazvao je, između ostalog, „opasnim“ i „sumnjivim“ današnje saopštenje ministra za kapitalne investicije Mladen Bojanića da Vlada nikada nije donijela odluku o gašenju nacionalne aviokompanije „Montenegro Airlines“.

Abazović je za TV Vijesti  kazao da poštuje “patriotsku notu” koju je vlasnik kompanije “Savana” Veselin Mijač iskazao za spašavanje kompanije, ali i ocijenio da je to urađeno neozbiljno.

“Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove MA”, kazao je Abazović.

“Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namjerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije”, ocijenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko mjeseci.

“Mi ćemo, kada napravimo kompletnu analizu, pozvali nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada”, kazao je Abazović.

Aviokompanija Montenegro erlajns juče je u cjelosti obustavila saobraćaj.
U medjuvremenu je grupacija “Savana” predala pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje “Montenegro erlajnsa”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije