Connect with us

Ekonomija

MA: Građani imaju pravo na povraćaj novca, ali mi para nemamo na računima

Published

on

Kompanija Montenegro erlajnz (MA) evidentirala je 5.081 prodat obračunski kupon za period od 26. decembra do 30. oktobra naredne godine, saopšteno je Pobjedi iz nacionalne avio-kompanije.

Nacionalni avio-prevoznik je u subotu 26. decembra u cjelosti obustavio saobraćaj.

Iz nacionalne avio-kompanije su u petak naveli da su se na ovaj korak odlučili zbog odluke Vlade da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije.

Putnici koji su ranije kupili karte Montenegro erlajnza su nakon te odluke na crnogorskim i međunarodnim aerodromima bili prepušteni sami sebi.

Ukupnu vrijednost odštete putnicima koji ne mogu iskoristiti avio-karte u ovom trenutku u MA ne mogu procijeniti, a kompanija na svojim računima kod poslovnih banaka nema sredstava koja bi mogla poslužiti za povraćaj novca putnicima.

Poreska uprava je u petak blokirala račun kompanije, samo dan nakon što je iz Vlade saopšteno da ne mogu da donese nijednu zakonitu odluku u korist MA, odnosno njegovog spašavanja.

“ Vrijednost obračunatih kupona za letove u periodu od 26. decembra do 30. oktobra 2021. godine je 301.000 eura. Dodatno imamo i veliki broj karata koje nijesu iskorišćene ove godine, kao i veliki broj vaučera”, kazali su iz MA.

Iz MA su pojasnili da shodno regulativi i Zakonu o obligacionim odnosima putnici imaju pravo na povraćaj novca, a za letove koji su otkazani u rokovima kraćim od 14 dana i na naknadu dodatnih troškova koje su imali.

“Vrijednost te odštete u ovom trenutku ne možemo procijeniti. Kompanija MA na svojim računima kod poslovnih banaka nema sredstava koja bi mogla poslužiti za povraćaj novca putnicima “, kazali su iz MA.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije